Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk Diagnostik Karolinska, Klinisk mikrobiologi

Klinisk mikrobiologi utför mikrobiologisk diagnostik av infektionssjukdomar. Vill du arbeta med diagnostik på ett av landets största och mest framstående mikrobiologiska laboratorier? Läs mer här!

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett stimulerande arbete med patienten i fokus med möjlighet att utvecklas i en dynamisk och föränderlig verksamhet som bjuder på både lokala, regionala och nationella uppdrag inom vårt område.

Som ny medarbetare får du stegvis introduktion och utbildning i de metoder och tekniker du ska använda och vi har också lokalt förankrade vidareutbildningar för dig som har längre erfarenhet.

Vi erbjuder ett stort antal kollegor om cirka 300 medarbetare som arbetar inom Klinisk mikrobiologi.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om oss
Vi välkomnar specialistläkare i Klinisk mikrobiologi till vår Medicinska enhet (ME) Klinisk mikrobiologi som är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK). Organisatoriskt är vi  uppdelade på fyra diagnostiska sektioner, Bakteriologi Huddinge och Solna samt Virologi Huddinge och Solna.

Klinisk mikrobiologi utför diagnostik av infektioner orsakade av bakterier, virus, svampar och parasiter. Vi bedriver även kliniknära forskning och utveckling i framkant samt undervisar nuvarande och framtida kollegor inom ämnesområdet. Vi arbetar också aktivt med förändringsarbete för att verksamheten ska bedrivas utifrån de behov och krav som vården kräver.

Vi har ett nära samarbete med våra kliniska kollegor särskilt inom områdena infektion, barn och transplantation. Vårdhygien och smittskydd utgör också viktiga samarbetspartners.

Om tjänsten
Arbetet som bland annat består av avläsning, tolkning och bedömning av analysresultat inom klinisk mikrobiologi är en viktig del av arbetsuppgifterna. Du kommer även att delta i utvecklingsarbete och forskning men även annat utåtriktat arbete i form av information och rådgivning till våra kunder. Kliniken har ett stort utbildningsansvar för ST-läkare inom ämnesområdet och du kommer att delta i deras undervisning och handledning såväl som andra yrkesgrupper.

Kvalitetsarbete inom enheten men även övergripande inom funktionsområdet ingår också. 

Beroende på erfarenhet och intresse kommer du att få medicinskt ansvar för ett eller flera områden samt ingå i enhetens ledningsgrupp. 

Vi söker
Du skall ha lätt för att samarbeta och ha en god kommunikativ förmåga på svenska i både tal och skrift. Du skall även vara målinriktad, trivas i en organisation som ständigt förändras samt vara intresserad av att utveckla diagnostiken.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk mikrobiologi eller klinisk bakteriologi alternativt virologi.

Meriterande: Vetenskapliga meriter och erfarenhet av undervisning är meriterande.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4774
Kontakt
  • Susanna Falklind Jerkérus, 08-51773567
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-07-21

Tillbaka till lediga jobb