Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Kunskapsutveckling

Brinner du för webb och digitalisering? Är du intresserad av att utveckla och förvalta webbplatser? Då har vi en tjänst för dig!

Om oss

Region Stockholm tillhandahåller evidensbaserade kunskapsstöd för vården via flera webbplatser och tjänster. Vi tar fram och sprider producentobunden och kvalitetssäkrad information kring läkemedel och aktuella behandlingsriktlinjer, vårdprogram och vårdförlopp. Våra webbsidor omfattar för närvarande viss.nu, kunskapsstodforvardgivare.se, csdsamverkan.se, qrsstockholm.se, janusinfo.se och klokalistan.se.

Tjänsten är förlagd till enheten Kunskapsstyrning och stöd inom avdelningen Kunskapsutveckling på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Enheten som består av 15 medarbetare ansvarar huvudsakligen för och leder arbetet inom Stockholm-Gotlands medicinska råd samt samordnar sjukvårdsregion Stockholm-Gotlands 26 programområden inom kunskapsstyrningsorganisationen.

Om tjänsten

I rollen som webbredaktör ansvarar du för samordning av webbplatsernas utveckling, underhåll och teknisk förvaltning. Du leder arbetet framåt utifrån verksamhetens behov. Du koordinerar och driver det tekniska underhålls- och utvecklingsarbete och för dialoger med interna och externa samarbetspartners/leverantörer. Det innebär att du bland annat föreslår lösningar, identifierar utvecklingsbehov, skriver krav på ny funktionalitet och testar inför releaser.

Vidare är du driftsansvarig vilket innebär att du arbetar med certifikat, informations- och IT-säkerhet samt systemdokumentation. Du ansvarar för drifts- och utvecklingsbudgeten och har ett nära samarbete med redaktörer från två andra enheter. Tillsammans tar ni fram en årlig förvaltningsplan.

I rollen ingår även att omvärldsbevaka utvecklingen inom webbteknik och föreslå framtida utvecklingssteg.

Vem är du?


Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av webbutveckling, gärna inom hälso- och sjukvården
 • Relevant utbildning inom till exempel medicinsk informatik, system/datavetenskap eller liknande
 • Erfarenhet av att ha arbetat med Sitevision som verktyg
 • En god kännedom om olika Content Management System, andra webbplattformar och trender inom webbutveckling/-design
 • Vana av att arbeta i team och i projektform

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Goda kunskaper om digitala tillgänglighetskrav
 • Kännedom om medicinska kunskapsstöd och även kunskapsstöd om läkemedel
 • Kunskap om att arbeta med olika projekt- och ärendehanteringssystem som exempelvis Teams och Jira
 • Kunskap om API:er
 • Projektledarerfarenhet

Som person är du strukturerad och tar ett helhetsansvar. Du har förmågan att driva frågor framåt på ett lösningsorienterat sätt där du prioriterar mellan arbetsuppgifter av både hög och låg karaktär. Vidare kan du anpassa din kommunikation efter sammanhang och utgöra en brygga mellan teknik och innehåll. Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du motiveras av många kontaktytor och trivs bra med att arbeta i team. Du är nyfiken, vill lära dig nytt och har en stark vilja att hålla dig uppdaterad inom ditt verksamhetsområde. 

Vid lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Hos oss får du delta aktivt i utvecklingen av våra webbsidor som ger kunskapsunderlag till vårdpersonalen för att ge bättre vård till invånare. Arbetet hos oss innebär även att du samarbetar med driftiga och duktiga kollegor både på region och nationell nivå.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på Lindhagensgatan. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4649
Kontakt
 • Anikó Vég, 070-0021844
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
 • Anneli Sandberg, Vårdförbundet, 08-12313897
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb