Karolinska Universitetssjukhuset, N54 Tema Akut och Reparativ Medicin, N547 ME Plastik och Kraniofacialkirurgi

Vill du vara med på den fortsatta utvecklingen av högspecialiserad rekonstruktiv plastikkirurgi på ett världsledande sjukhus? För dig som trivs i en miljö där du får lösa komplexa patientfall i tätt samarbete med dina kollegor finns nu möjlighet att vara del av ett team som drivs av att utveckla specialiteten inför framtiden.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på 1 år som överläkare om 80%.

Vi söker dig med stort intresse för rekonstruktiv plastikkirurgi, helst inom kraniofacial kirurgi, som vill fortsätta utveckla kliniken till en absolut världsledande enhet.

Om tjänsten

Sjukhusets plastikkirurger är samlade inom Medicinsk enhet plastik och kraniofacial kirurgi och samarbetar med ett brett spektrum av andra verksamheter. Utöver vårt eget basuppdrag ser vi en ökande efterfrågan på avancerade rekonstruktioner från våra samarbetspartners inom och utanför sjukhuset.

Du kommer att arbeta på på mottagning, vårdavdelning och operationsavdelning. I tjänsten ingår även jourtjänstgöring i form av beredskapsjour. Tjänstgöring sker i huvudsak på Karolinska universitetssjukhuset Solna.

Tjänsten avser ett vikariat på ett år om 80% av en heltidsanställning. 

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver dina processer vidare.
 • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
 • Arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis inom plastikkirurgi.
 • Självständig/erfarenhet inom kraniofacialkirurgi
 • Disputation
 • Egen forskning
 • Dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4639
Kontakt
 • Alberto Falk Delgado
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb