Akademiskt specialistcentrum, Centrum för diabetes

Vi är en specialistmottagning/öppenvårdsverksamhet i skräddarsydda lokaler vid Torsplan som söker dig som är nytänkande och tillsammans med oss vill utveckla nya arbetssätt gemensamt med patienter som har en kronisk sjukdom.

Akademiskt specialistcentrum (ASC) är en enhet inom Region Stockholm för patienter med MS, Parkinson, diabetes, reumatiska sjukdomar och Överviktscentrum. Dessutom ingår en enhet för kliniska prövningar i öppenvård: Studieenheten Akademiskt specialistcentrum.

Inom ASC är forskning, utbildning, utveckling och innovation integrerat i den dagliga vårdverksamheten. I vårt uppdrag ingår att utveckla nya arbetssätt, innovativ användning av medicinsk teknik och e-hälsolösningar, hög patientmedverkan och samverkan med olika vårdgivare, patientföreningar och näringsliv. Vi strävar efter att skapa en personcentrerad vårdmiljö tillsammans med de patienter som vänder sig till oss.

Vi söker dig som är teknikintresserad diabetessjuksköterska och vill jobba i vårt team.

Om tjänsten:
Centrum för diabetes har i uppdrag att ge vård främst till personer med typ 1-diabetes, vi ger även konsultativt stöd till primärvården gällande personer med typ 2-diabetes.

Arbetsuppgifter som är vanligt förkommande för diabetessjuksköterska på specialistmottagning med egen mottagning, både fysiska- och digitala besök, utbildning i diabetes för patienter, anhöriga och sjukvårdspersonal, teammottagningar och att vara aktivt i vår verksamhetsutveckling.

Ca en fjärdedel av våra patienter använder insulinpump och de flesta av våra patienter har en kontinuerlig blodglukosmätning, varför intresse för teknik och teknikutveckling är viktigt för oss.

Vi arbetar i ett härligt team med diabetessjuksköterskor, dietister, fysioterapeut, kurator, läkare, medicinska sekreterare, podiater och undersköterskor för att skapa en god kontinuitet för våra patienter.

Vi ser gärna att du vill vara med och arbeta med vår diabetesforskning.

Arbetstid är dagtid med veckoarbetstid 40 timmar/vecka.

Personliga egenskaper:
Du är flexibel, prestigelös och hjälpsam och kan rycka in där det behövs.

Du har mycket god förmåga att samarbeta med dina kollegor samtidigt som du arbetar självständigt och driver verksamheten framåt.

Du trivs med att ge god service och har ett gott bemötande till både kollegor och patienter.

Du är nyfiken, tycker om att lära dig nya saker och bidrar till en god stämning på mottagningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer eventuellt att ske löpande under ansökningstiden.

SLSO tillämpar registerkontroll innan anställning.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4558
Kontakt
  • Linda Kjerr, 08-12367199
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Ulrika Sundbye, 08-12340490
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb