Serviceförvaltningen, Digital utveckling, Vårdnära applikation

Beskrivning

Vill du arbeta med IT för framtidens sjukvård där din insats har stor betydelse för många? Är du en person med nyfikenhet, starkt personligt driv och dessutom har en bakgrund inom Unix och applikationsdrift? Då kanske du är personen som vi nu söker till Serviceförvaltningen!

Serviceförvaltningen är en förvaltning som håller ihop administration och stödprocesser för regionen. Det är också en förvaltning som drivs av att göra det bästa för regionen och att underlätta för våra kollegor i kärnverksamheten till förmån för invånare och besökare. Förvaltningen vill också kännetecknas som en bra arbetsplats där människor som vill utvecklas och ta ansvar kan få utrymme att växa och känna stolthet.

Vi erbjuder

Serviceförvaltningen söker en erfaren Unix-specialist till driften av vårt journalsystem TakeCare. Det innebär att du jobbar med allt från applikationsdrift, operativsystem (mestadels AIX men även en del linux) och ända ner till hårdvara.
Normalt specialiserar man sig inom sitt huvudintresse men alla som ingår i gruppen har baskunskaper om alla teknikområdena. Du kommer arbeta med trevliga arbetskamrater i en miljö där avancerad teknik står i fokus. I din roll kommer du att präglas av organisationens kultur som kännetecknas av värdeorden; kompetens, öppenhet, pålitlighet, affärsmässighet och samarbete.

Du är en del av enheten Vårdnära applikation med kunniga och engagerade specialister som tillsammans säkerställer applikationsförvaltningsstöd till vården. Detta omfattar bland annat systemförvaltning och vidareutveckling, support, utbildning, teknisk applikationsförvaltning och applikationsdrift för att stödja hälso- och sjukvårdens kärnverksamhet och dess vårdprocesser.
I det närmsta teamet som primärt arbetar med Region Stockholms journalsystem med tillhörande kringsystem har vi en stark gemenskap och ser fram emot att välkomna en ny kollega.
Ditt arbete kommer fokusera på att upprätthålla driften av TakeCare. Det innebär att vara en del i hela leveranskedjan av driftens alla delar. Du kommer exempelvis arbeta med:

Incident-, change-, problem- och ärendehantering Script-/verktygsutveckling i Unix Installation och uppgradering av applikationer, system och servrar Backup och restore Övervakning, felsökning samt konfigurering Planering, dokumentation och allmänt projektarbete. Även beredskap ingår i tjänsten.

Vi söker dig som

Har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT, eller motsvarande erfarenhet förvärvade på annat sätt. Arbetslivserfarenhet inom Unix sedan tidigare.

Vi ser även att du har:

  • Mycket god erfarenhet av drift av IBM/AIX i stora komplexa och kritiska system
  • Power Virtualization och IBM´s Power hårdvara

Vi ser det även meriterande om du har kompetens på:

  • Lagring (Dell/EMC VMAX)

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper präglas av ditt genuina intresse för teknik och service.
Som individ är du lösningsfokuserad, prestigelös och positiv. Med målmedveten och analytisk förmåga löser du de utmaningar du kommer stöta på i vardagen. Trots högt tempo och varierade arbetsuppgifter behåller du hög kvalitet på ditt arbete och har alltid ett strukturerat arbetssätt. Du är en lagspelare men kan även arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Vi tillämpar ett behovsanpassat arbetssätt som medger distansarbete då vi tror att det ger en god möjlighet att anpassa arbetslivet med fritid. Detta enligt givna förutsättningar och överenskommelse med närmsta chef.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4517
Kontakt
  • Jens Larsson, 070-0038713
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, 08-12314280
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb