Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande

Är du sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet? Har du ett stort intresse för Hemodialys och njurmedicinsk omvårdnad samtidigt som du vill utvecklas i rollen som ledare? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

I rollen som omvårdnadschef erbjuder vi dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring den njurmedicinska patienten och där du som ledare har en viktig roll.

Vi stärker nu upp vårt team med en chefskollega placerad på Södersjukhuset som vill vara med och leda samt utveckla vår verksamhet där.

Arbete i en engagerad arbetsgrupp som trivs tillsammans och som består av både nya medarbetare och även många med lång dialyserfarenhet. Du blir även del av en grupp av omvårdnadschefer (OVC) samt ledningsgruppen inom medicinisk enhet (ME) Njurmedicin som båda värdesätter samarbete och där man månar om varandra.

Du arbetar nära, och rapporterar till, vårdenhetschef Britt-Louise Allenius och i dialog med henne erbjuds du en anpassad utbildning/inskolning och kontinuerlig kompetensutveckling i programmet för chef- och ledarskapsutveckling.

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Som OVC ansvarar och säkerställer du att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Som stöd i det arbetet finns på enheten en flödesansvarig sjuksköterska, patientplanerare och en bemanningsassistent och tillsammans får ni arbetet att flyta på!

Du har ansvar för att skapa möjligheter för omvårdnadsutveckling och forskning och i rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan. Du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Här finns både controller och HR-partner som stöd kring frågor rörande ekonomi och personalfrågor.

På dialysen på Södersjukhuset behandlar vi idag cirka 85 kroniskt sjuka patienter. Vi har även ett stort antal akuta patienter som dialyseras på vår enhet, eller så går vi till någon extern akutenhet för att dialysera. Våra återkommande patienter med kronisk njursvikt behöver dialys tre till fyra gånger per vecka, vilket gör att vi skapar långvariga relationer med dem. Hos oss får du alltså ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö, med en kombination av medicinsk teknik och nära patientkontakt.

Som omvårdnadschef är du förstalinjechef med personalansvar för cirka 40 medarbetare. Gruppen, som består av sjuksköterskor och undersköterskor är erfaren och har ett gott och fungerande samarbete och vi har roligt tillsammans på jobbet.

Här kan du läsa mer om Tema Inflammation och Åldrande samt om ME Njurmedicin. Karriär inom temat.

Vi söker dig som

 • har ett genuint intresse för njurmedicinsk omvårdnad och hemodialys
 • leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt besitter förmåga att skapa engagemang och delaktighet.
 • kommunicerar på ett tydligt sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter samt påminner och följer upp.
 • är trygg och stabil, både i din yrkes roll och som person samt har god självinsikt. Du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du anpassar ditt förhållningssätt utifrån varje enskild situation.
 • har lätt att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du ändrar snabbt ditt förhållningssätt samt ser möjligheter i förändring
 • trivs bra med att arbeta med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter konstruktivt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av hemodialys

Meriterande:

 • Magisterexamen

 • Genomförd ledarskapsutbildning

 • Tidigare chefserfarenhet/ledarskapserfarenhet

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se .

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4108
Kontakt
 • Britt-Louise Allenius, 08-12387689
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-06-15
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb