Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri

Vill du arbeta och lära dig mer om patienter med ätstörningar? 
Vi erbjuder dig som legitimerad sjuksköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har patienten i centrum.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi erbjuder dig en trevlig och stimulerande arbetsplats.
Vi är idag cirka 160 anställda och kliniken finns på Södermalm i Stockholm.

Ätstörningsproblematiken har ökat i vårat samhälle och vi behöver därför bli fler kollegor som vill arbeta i vår trygga och kunniga arbetsgrupp.

Heldygnsvård vuxna är en enhet med möjlighet att behandla 12 patienter varav två med överenskommelse för självvald inläggning. Behandlingstiden är ca 12 veckor för ordinarie inläggning och 7 dagar för självvald.
KBT-E har en mycket central roll i behandlingen. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på http://stockholmatstorningar.se

Arbetsuppgifter:  
Arbetsuppgifterna innefattar både psykiatriskt och somatiskt omvårdnadsarbete, som måltidsstöd, ångesthantering, stödjande samtal, permissionsplanering och uppföljning samt leda ? grupper för patienter. Du arbetar i team med undersköterska, psykiater, fysioterapeut, kurator och givetvis patienten själv som är delaktig i sin vård. Fokus ligger på patientsamtalet. Vi har inget akutansvar vilket innebär att vi har planerade inläggningar.

Anställningsform:  
Tjänsten innefattar tillsvidare anställning på heltid 38:15 tim/vecka.
Arbetstiderna är förlagda dagtid 7:30-16:00 och kvällstid mellan klockan 13:00-20:30.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor.

Kvalifikationer: 
Förutom grundläggande utbildning som sjuksköterska ser vi gärna att du har erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete och ätstörningsbehandling. Specialistutbildning i psykiatri eller Steg I-kompetens i KBT är meriterande. 

Tidigare arbete i journalsystemet Take Care och genomförd Bergen utbildning är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är nyfiken och intresserad av ätstörningsvård samt att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Personliga egenskaper:      
Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och strukturerad och som är intresserad av att använda samtalet som verktyg i patientarbetet. Du värnar om ett gott teamarbete med kollegor och skapar tillsammans en trivsam och utvecklande arbetsmiljö. 

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och möjlighet att sjunga i vår kör, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2852
Kontakt
  • Irina Ekstrand, 070-2066086
  • Marlene Litzell , 073-7461354
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb