Södersjukhuset AB, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Spec,vård, Läkare

Sachsska barn- och ungdomssjukhuset söker specialistläkare inom barn och ungdomsmedicin med erfarenhet av barn och ungdomsallergologi! 

På lung- allergimottagningen har vi  en verksamhet som präglas av såväl bredd som djup. Vi utreder och behandlar barn och ungdomar med frågeställningar och sjukdomar inom områdena lung/allergi/hud och vaccin.

I verksamheten ingår bland annat utredning och omhändertagande av barn med multipel eller svår födoämnesallergi, astma och oklar andningsproblematik. Vi utför födoämnes- och läkemedelsprovokationer med risk för svår reaktion och ett stort antal lungfysiologiska undersökningar. Verksamheten är regional konsultationsinstans för vaccinationsfrågor och har ett teamarbete med hudläkare kring barn med hudsjukdomar. Vi samarbetar mycket med dietister (tex födoämnesallergi och eosinofil esofagit) samt fysioterapeuter (tex slemmobilisering).

Sachsska barn- och ungdomssjukhuset har en väl etablerad ungdomsenhet där vi på lung- allergimottagningen har möjlighet att ta emot tonåringar och unga vuxna. Där samarbetar vi även med vuxenallergologer vid överföring till vuxenvård.

Flera medarbetare på enheten bedriver aktiv forskning inom lung- och allergiområdet samt deltar i nationella och internationella rådgivande grupper. Verksamheten präglas därför av en stark strävan att arbeta evidensbaserat och en öppenhet för implementering av nya metoder och behandlingar.

Vi söker en specialistläkare inom barn och ungdomsmedicin med kompetens inom barn-/ och ungdomsallergologi – gärna färdig barn-/ungdomsallergolog alternativt i slutet av sin subspecialist tjänstgöring. Tjänsten gäller heltidsarbete i första hand, men deltid kan diskuteras. Som specialistläkare förväntas man också delta i sjukhusets allmänpediatriska uppdrag i jour – och avdelningsarbete.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomsmedicin och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

För upplysningar kontakta Mikael Löfstedt, chef/överläkare, tfn 08-123 645 08.

Facklig kontaktperson: Clara Strömberg, Läkarföreningen på SÖS AB, e-post: klara.stromberg@sodersjukhuset.se


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst
:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Södersjukhuset
För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor.

Vi ber dig skicka in följande bestyrkta handlingar:

-Meritförteckning för läkare
-Legitimationsbevis läkare (vidimerad av två personer)
-Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen (vidimerad av två personer)
-Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
-Ev publikationsförteckning

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan.

Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida, blanketten hittar du på https://www.sodersjukhuset.se/jobba-pa-sos/lakartjanst/

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är 16 april 2023.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2775
Kontakt
  • Mikael Löfstedt, 08-12364508
Facklig företrädare
  • Clara Strömberg, Läkarföreningen på SÖS AB, 0704934696
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb