Medicinsk Teknik

Medicinteknisk ingenjör med IT-inriktning till Medicinsk teknik, Södersjukhuset AB

Medicinsk Teknik består av 35 ingenjörer som arbetar med service och underhåll av medicinteknisk utrustning och system som används inom alla de tio verksamhetsområden som finns på Södersjukhuset. Vi har även avtal med externa kunder som ambulanser och andra vårdgivare. Medicinsk Teknik ansvarar för att skapa förutsättningar så att vården bedrivs på ett säkert sätt för patienter, personal och andra, utifrån ett medicintekniskt perspektiv. Detta gör vi genom våra kärnprocesser och kvalitetsledningssystem. Vi spelar också en nyckelroll i den digitaliseringsresa Södersjukhuset gör för att garantera god och tillgänglig vård idag och i framtiden.

Arbetsuppgifter

Vi söker en medicinteknisk ingenjör med intresse av att ständigt förbättra leveransen till vården med patientsäkerhet i fokus.

Som Medicinteknisk ingenjör hos oss, arbetar du i en omväxlande miljö, mycket problemlösning i nära samarbete med vården och leverantörer.

Vi ansvarar för drift och underhåll av en stor mängd olika utrustningar och system som tillhör sjukhusets mest kritiska. Du kommer att arbeta med installationer, drift, felsökning och förvaltning av medicintekniska applikationer och utrustningar samtidigt som vi efterföljer Medicintekniska regelverk och standarder.

Din huvuduppgift som medicinteknisk ingenjör är att ansvara för service, underhåll samt installation av nätverksansluten medicinteknisk utrustning och sjukhusövergripande system. Du kommer ha möjlighet att bland annat arbeta med Patientövervakningsutrustning, EKG-utrustning, Ultraljudsutrustning, Infusionspumpar, Neurofysiologisk utrustning, CTG-apparater och Spirometrar med tillhörande lagringssystem.

I arbetet ingår också installation och administration av Medicintekniska applikationer, vilket kräver god IT-kunskap.

Till arbetsuppgifterna hör även konsultation och teknisk förvaltning av medicintekniska informationssystem som bland annat lagringssystem för ultraljudsbilder, CTG-kurvor och EKG-kurvor.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, tjänstgöring mån - fre 40,00 tim/vecka.

Tillträde omgående efter vederbörliga beslut. Vi tillämpar flextid.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en högskoleexamen eller motsvarande kompetens inom Medicinteknik samt har några år av erfarenhet från arbetslivet i liknande branscher.

Vi söker dig med goda IT kunskaper som genuint är intresserad av teknik och tycker att det är givande och viktigt att arbeta för hälso- & sjukvården.

Du ska behärska svenska samt teknisk engelska både i tal och skrift.

Erfarenhet av arbete i hälso- och sjukvården och arbete med medicintekniska system och kunskaper inom områden som nätverk, Dicom, hantering och installation av MT-datorer är meriterande. Det är även meriterande om du är certifierad av MTF.

Personliga egenskaper

Då arbetet dagligen innebär kontakter med intressenter, leverantörer och medarbetare är det viktigt med en god kommunikationsförmåga, god serviceanda och ett positivt bemötande. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ser rutiner och dokumentation som en viktig del av arbetet och har förmåga att kunna planera din arbetsdag så effektivt som möjligt.

Viktiga personliga egenskaper är ansvarstagande, analytisk, social, noggrann och strukturerad. Du kan hantera många olika ärenden samtidigt. Du är en problemlösare som alltid sätter vården i fokus.

Information om tjänsten lämnas av

Chef IVA/Fys Hanan Taslimi
tel: 072-4688759
Mail: hanan.taslimi@regionstockholm.se

Fackliga företrädare
Vision Södersjukhuset Vision
tel:072-582 46 08

Övrigt

Sista ansökningsdatum är 2023-04-10 men i och med att urval och intervju sker fortlöpande kan tjänsten komma att tillsättas innan detta datum. Vi rekommenderar dig därför att ansöka till tjänsten redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2759
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb