Serviceförvaltningen, Verksamhetsstöd, Bokslut

Är du utbildad redovisningsekonom som brinner för att utveckla vår verksamhet tillsammans med ett glatt gäng med unik spetskompetens? Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt. Då kan serviceförvaltning vara rätt för dig!

Om oss

Bokslutsenheten ingår i Verksamhetsstöd på Serviceförvaltningen och är en stöd- och servicefunktion när det gäller redovisning och bokslut till flera olika förvaltningar och bolag inom Region Stockholm.

Vi arbetar aktivt med ett ständigt förbättringsarbete för att vara ett så bra stöd som möjligt till de verksamheter och kunder vi servar.

Vi söker dig som är en erfaren och driven redovisningsekonom som kan arbeta självständigt såväl tillsammans med kollegor i enhetens olika redovisningsprocesser.

Om tjänsten

I rollen som redovisningsekonom kommer du att arbeta med ständiga förbättringar av rutiner och processer, sköta övriga redovisningsuppgifter som ingår i Bokslutsenhetens arbete samt att vara back-up inom enheten.

Du kommer att vara en del i teamet som arbetar med bokslut och avstämningar för våra olika kunder inom Region Stockholm. Som redovisningsekonom i Bokslutsenheten kommer du tillsammans med övriga medarbetare bland annat att arbeta med månads-, delårs- och årsbokslut, löpande redovisning samt avstämningar.

Då vi hela tiden utvecklar våra processer vill vi att du är utvecklingsinriktad och tycker att det är spännande att skapa nya rutiner. I uppdraget ingår även utbetalningar samt handläggning av anläggningsregister.

Du kommer att arbeta självständigt med olika utredningar inom redovisningsområdet.

Vem är du?

Vi söker dig med

  • Akademisk examen med inriktning mot redovisning/bokföring eller motsvarande kunskap förvärvad genom erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Minst 3 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom offentlig sektor eller stort företag
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet framför allt Excel

Meriterande:

  • Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance och/eller Agresso
  • Erfarenhet inom Region Stockholms organisation

Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk med förståelse för detaljerna. Du har förmåga att se samband ur ett större perspektiv. Du är driven och ta initiativ samt strävar alltid efter att hålla en hög kvalitet i ditt arbete.

Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.

Du har lätt för att samarbeta med kollegor och kunder och har även förmågan att arbeta självständigt. Vidare är du lyhörd för att fånga upp och bemöta verksamhetens och kundens behov och är öppen för utveckling av ditt och arbetsgruppens arbete. Du är prestigelös och har en positiv inställning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med utvecklingsmöjligheter utifrån de behov som finns på din placering samt inom enheten. Som anställd inom enheten erbjuds du individuell kompetensutveckling.

Arbetstid måndag-fredag, 39,50 timmar/veckan.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Ansökan

För en komplett ansökan ska du bifoga ditt CV och Personligt Brev. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2434
Kontakt
  • Belma Mulisic, 08-12318203
Facklig företrädare
  • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb