Fysioterapienheten är en del av verksamhetsområdet Paramedicin. Här ingår förutom fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, logopeder, kuratorer, en psykolog och en friskvårdskonsulent. Tillsammans är vi ca 60 personer. Vi har vår egen forsknings- och utvecklingsgrupp som stimulerar och stödjer utveckling av våra professioner. Vi har flera forum för att lära av varandra med till exempel auskultationer och  ger goda möjligheter till utbildning och utvecklingsaktiviteter.  På sjukhuset finns också ett personalgym och ett utegym. Dessutom tränar vi tillsammans, särskilt populär är vår "fredagsfys".  

Leg fysioterapeut på Södertälje sjukhus:  

Nu ska vår norske kollega flytta tillbaka till Norge och vi behöver en ny arbetskamrat till vår fysioterapeutgrupp. 

Hos oss arbetar 16 fysioterapeuter. Vi arbetar inom de olika slutenvårdsavdelningarna inom intensivvård, ortopedi/kirurgi/urologi, internmedicin, geriatrik, förlossning och palliativ vård. Vi arbetar också inom ASIH- (avancerad sjukvård i hemmet) verksamhet, öppenvård inom hjärtrehab, kvinnohälsa, handrehab och uppföljning efter knä- och höftplastikoperationer. 

Fysioterapeuten har en viktig roll i avdelnings- och mottagningsarbetet och arbetet sker i nära samverkan med patienter, kolleger och övriga vårdgivare. 

Den aktuella tjänsten innefattar arbete på en internmedicinsk avdelning, med inriktning infektion- och lungsjukdom, och öppenvård med mottagning och grupper för KOL-patienter. Detta ger stora möjligheter att följa patienter genom hela vårdkedjan från slutenvård till öppenvård med återbesök och träning i grupp.

Helgtjänstgöring ingår, med ca tre till fyra helger per år. Studenthandledning kan bli aktuellt. Intervjuer kommer att ske löpande. 

Välkommen att söka till oss!

Dina personliga egenskaper:  

God samarbetsförmåga, ansvarstagande samt självständighet är önskvärda egenskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Dina kvalifikationer:  

Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

Anställningsform:  

Heltid, månadslön.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

 

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-22 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2353
Kontakt
  • Åsa Linbro, 08-12324666
Facklig företrädare
  • Tommy Grönlund, SACO, 08-12324676
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb