Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Vill du arbeta som underläkare med både friska och sjuka nyfödda barn under kontinuerlig handledning? 

Neonatalverksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset är norra Europas största regioncentrum. På förlossningsklinikerna vid Danderyds sjukhus (Kvinnokliniken DS och BB Stockholm) föds varje år nästan 11000 barn och på Danderyds neonatalavdelning bedrivs basal neonatalvård för barn födda efter 28 graviditetsveckor med profil akut stabilisering. Ett familjecentrerat utvecklingsstödjande förhållningssätt är ledorden i vår verksamhet. Sektionen har ett stort utbildningsuppdrag och utbildar ST läkare i pediatrik och neonatologi samt tar fortlöpande emot läkarstudenter och randande läkare från andra verksamheter.

Vi har nära samarbeten med våra andra två sektioner (Solna och Huddinge) där den högspecialiserade vården bedrivs. Vi har ett stort välfungerande hemsjukvårdsteam och en neonatal transportservice (ANTS) som har dygnet-runt-beredskap för intensivvårdsfall och transporterar barn inom och utom landet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett varierat och stimulerande arbete med både friska och sjuka nyfödda barn under kontinuerlig handledning. Tjänsten inkluderar arbete på både neonatal- och BB-avdelning samt nattjourer och helgpass. Bakjour finns i huset dygnet runt. Tjänsten inkluderar intern utbildning i form av lunchföreläsningar varje vecka och Grand Rounds varje månad samt innebär även ett utbildningsansvar gentemot exempelvis studenter och randande läkare.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Annonsen gäller tillsättning av två underläkarvikariat 6 mån, med ev ytterligare 6 mån förlängning, med tänkt start under våren 2023.

Vi söker

Vi söker dig som har intresse för pediatrik i allmänhet och basal neonatologi i synnerhet. Vi ser gärna att du som söker har ett stort intresse för neonatologins bredd, och att du är flexibel, kommunikativ, ansvarstagande och omdömesgill.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation.

Meriterande:

  • Klinisk och/eller vetenskaplig erfarenhet inom pediatrik och neonatologi är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2278
Kontakt
  • Beatrice Skiöld, 0707-296268
Facklig företrädare
  • Jessica Westman, Läkarföreningen, 070-4527993
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb