SL har ett omfattande fibernät som är byggt för att passa alla behov som kollektivtrafiken i Stockholm har. Vi är i en expansiv fas där utbyte och optimering är viktigt. Vi behöver utöka vårt team och stärka upp med ytterligare en Transmissionsexpert inom områden såsom fiber- och kopparnät samt Radiolänk och WLAN. 

Om tjänsten

I din roll som Teknisk förvaltningsledare Transmission kommer du att ha nära samarbete med entreprenörer, projekt och IT, samt Stokab. Vi har nyligen infört ett nytt Teleregistreringssystem, baserat på Ruddox, vilket kommer att vara huvudområdet att ansvara för.

Du får bland annat jobba med att:

 • ansvara för Teleregistreringssystemet, inkluderande registervård, utveckling och support till projekt.
 • ta fram riktlinjer och instruktioner
 • ta fram generella designregler
 • vara tekniskt ansvarig för planering och genomförande av aktiviteter inom förvaltningsobjektet
 • planera, leverera och samverka, på beslutade aktiviteter inom förvaltningsobjektet
 • arbeta proaktivt inom uppdraget och i samarbete med övrig organisation, leverantörer, operatörer och myndigheter
 • utveckla arbetssätt. 

Vad vi söker efter

För att vara framgångsrik i rollen som Teknisk förvaltningsledare Transmission krävs både teknisk kompetens och erfarenhet samt ett stort intresse att arbeta tillsammans med andra för att ta fram de bästa lösningarna. Hos oss kommer du att kunna använda din erfarenhet inom ett specifikt tekniskt sakområde för att bidra till ökad effektivitet och för att säkerställa att krav och riktlinjer efterlevs i projekten.

Vidare har du:

 • universitets eller högskoleexamen med inriktning telekommunikation alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • erfarenhet av att arbeta med budget, prognoser och uppföljning av resultat
 • minst 1-3 års erfarenhet av nätplanering och/eller projektering (gärna med fiberförbindelser)
 • kunskap om fiber, dess teknik och kringutrustning
 • goda kunskaper i svenska, både muntligen och skriftligen.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av telekombranschen eller motsvarande och av att arbeta som förvaltare av avtal. Vi ser det också som en stor fördel om du har aktuell erfarenhet från en ledande roll, som förvaltningsledare, projektledare eller likvärdig position. Har du dessutom erfarenhet från installering av fiber ute på fältet är det starkt meriterande.

 Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johnny Nyroos, tfn 08-123 315 17 För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 21.a mars. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Nyckelord:  Fibertekniker, Projektledare, Nätplanerare, Transmission, Opto, Ruddox

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2072
Kontakt
 • Johnny Nyroos, 08-12331517
 • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
 • Amir Sokolović, SACO, tfn08-6863706
 • Marita Lönnroth, Vision, tfn08-6863992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn08-12313942
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-21

Tillbaka till lediga jobb