Serviceförvaltningen, Digital utveckling, Digitala kommunikationstjänster

Brinner du för webbanpassa innehåll? Älskar du att stötta och utbilda andra kring hur man skapar en användarvänlig webbupplevelse? Tycker du att tillgänglighet, SEO och klarspråk är bland det viktigaste som finns? Då kan det här jobbet vara för dig!

Vi är inne i en mycket spännande period av utveckling och söker dig med gedigen erfarenhet som webbredaktör. Hos oss kommer du få möjlighet att vara delaktig i uppbyggnad och utformning av vår nya webbplats regionstockholm.se.

Om tjänsten

Som Innehållsstrateg/objektspecialist kommer du tillhöra vår centrala webbförvaltning och arbeta tätt tillsammans med Webbansvarig/Förvaltningsledare för att säkerställa innehållet och få olika aktörer inom regionen som jobbar med innehåll på webbplatsen regionstockholm.se att arbeta gentemot samma mål. 

Vidare arbetar du både strategiskt och operativt med webbkommunikation och ditt främsta uppdrag är att utbilda och stötta våra webbredaktörer kring hur man arbetar med innehåll och publicerar på webbplatsen enligt gällande riktlinjer. Du ansvarar även för att kontinuerligt följa upp innehållet på webbplatsen så att det följer regionens riktlinjer kring till exempel tillgänglighet, klarspråk, användbarhet och sökbarhet.

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är driven, initiativrik och lyhörd. Det är viktigt att du kan strukturera, prioritera och planera ditt arbete. Du har förmågan att kunna se helhetsperspektivet och tar egna initiativ till att utbilda och kvalitetsäkra. Vidare behöver du vara något av en expert när det kommer till att inspirera och samarbeta med andra eftersom du dagligen har tätt samarbete med webbredaktörer, kommunikatörer och faktaägare inom regionen.

Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning inom kommunikations-och informationsområdet, alternativt annan utbildning vi bedömer likvärdig
 • flerårig och aktuell erfarenhet av operativt och strategiskt arbete med webbkommunikation
 • stor erfarenhet av att klarspråksbearbeta och webbanpassa innehåll
 • goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på webb
 • erfarenhet i tillgänglighetsanpassning av innehåll för webb
 • goda kunskaper i SEO och sökbarhet
 • kunskap om och vana vid att jobba utifrån lagar som reglerar webbkommunikation (till exempel DOS-lagen, GDPR, språklagen)
 • erfarenhet av bildhantering och publicering av bild
 • arbetat med KPI:er, analys av webb och analysverktyg

Vi ser det som meriterande om du har:

 • arbetat med kommunikation i en större organisation/verksamhet, och gärna i en politiskt styrd verksamhet
 • erfarenhet av webbutvecklingsprojekt
 • arbetat i Optimizely (tidigare Episerver)
 • erfarenhet av att hålla utbildning inom webbkommunikation
 • grundläggande kunskaper i HTML och en god allmänteknisk förståelse inom webb och kommunikation

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi kombinerar distansarbete med att sitta i ljusa och trevliga lokaler på Lindhagensgatan vid Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åsa Reiland Förvaltningsledare/Webbansvarig, asa.reiland@regionstockholm.se

Rekryterande chef Angela Nivaeus, angela.nivaeus@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1873
Kontakt
 • Angela Nivaeus, 08-12313295
Facklig företrädare
 • Mona Ternelius, SACO, 08-12317830
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 08-12314280
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb