Psykiatri Nordväst, Öppenvårdssektionen, Soll/Sigt/UV psykosmottagning

Värnar du sjuksköterska om vården för personer inom autismspektrum? Då kan vi erbjuda dig ett meningsfullt arbete när vi nu har möjligheten att utöka vår bemanning för patienter med autism. Vi vill ge en hållbar vård för patienter med autism och ADHD samt för patienter med autism och annan psykiatrisk samsjuklighet/intellektuell funktionsnedsättning. Du som sjuksköterska är mycket viktig i teamarbetet med våra läkare, psykologer och skötare

Psykiatriska mottagning 2 i Upplands Väsby är en öppenvårdsmottagning för patienter med psykos samt patienter med autism och samsjuklighet/funktionsnedsättning. I vårt arbetssätt ingår farmakologiska, anhöriginriktade och psykologiska behandlingsmetoder. Vi kan även erbjuda friskvårdsaktiviteter för patienter, genom tillgång till hälsopedagog och Fit for Life. Mottagningen samverkar med slutenvårdsavdelningarna vid Danderyds sjukhus, Sankt Görans sjukhus samt med Mobila akutenheten.

Vi ingår i Psykiatri Nordväst – en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med ca 550 medarbetare med målsättning att ge patienterna en god, säker och jämlik vård.

 

Mottagningen arbetar i ljusa och rymliga lokaler nära Upplands Väsbys pendeltågsstation och centrum. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, en medicinskt ansvarig överläkare, överläkare och i perioder ST-läkare. Mottagningen har en kurator och arbetsterapeut. Medicinska sekreterare bistår med övergripande administration. Vårt mål är att erbjuda kvalificerade behandlingar till våra patienter och samtidigt skapa en arbetsmiljö som känns trivsam och inspirerande för våra medarbetare. Kollegialitet, erfarenhetsutbyte, ett öppet klimat och kompetensutveckling är viktiga faktorer för våra sjuksköterskor, faktorer som vi arbetar aktivt med.

 

 

Arbetsuppgifter:

Du tar emot patienter på mottagningen samt gör hembesök. Du är fast vårdkontakt för patienter med autism. Du bedömer och följer upp deras psykiatriska mående, erbjuder stödjande/motiverande samtal samt suicidpreventiva samtal. Tillsammans med andra kollegor kan du vara en del av mottagnings insats under pågående psykoterapeutisk eller farmakologisk behandling. Du följer upp behandling med centralstimulerande läkemedel samt övrig läkemedelsadministrering. Våra sjuksköterskor samverkar med anhöriga, liksom med vårdgrannar på kommunen, habiliteringen eller beroendekliniken

 

 

Dina kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatrisk öppenvård och/eller slutenvård. Meriterande är arbetslivserfarenhet inom neuropsykiatri och/eller specialistutbildning i psykiatri. Körkort B är önskvärt.

 

Dina personliga egenskaper:

Du har utvecklad förmågan att kunna möta människor med skiftande mående. Du trivs med att arbeta självständigt och strukturera din arbetsdag. Du förmedlar gärna din yrkesspecifika kunskap till övriga personalkategorier. Vi förutsätter ett kompetent kliniskt omdöme, ett professionellt förhållningsätt och samarbetsförmåga.


Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid 40 tim/vecka med tjänstgöring måndag- fredag.

 

Övrig information:

Vi erbjuder generösa förmåner: flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, fri sjukvård, flertalet försäkringar och utökat antal semesterdagar för dig över 40 år.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1631
Kontakt
  • enhetschef, Soso Josef Tateladze, 0812344036
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-02-20
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb