Verksamhetsområde Akut (VO Akut) bedriver en akutmottagning och en närakut. Här arbetar cirka 20 heltidsanställda läkare, 15 visstidsanställda läkare, 40 sjuksköterskor, 30 undersköterskor och några administratörer. Till detta kommer jourhavande läkare som har koppling till verksamheten. Omvårdnadspersonalen leds av två vårdenhetschefer i gemensamt ledarskap. Verksamheten drivs linjelöst, dvs den är inte uppdelad efter medicinsk specialitet (kirurgi, ortopedi, internmedicin etc.).

Akutmottagningen och närakuten bedriver sina verksamheter inom separerade flöden men i gemensamma lokaler genom aktiv sortering i kassan.

Biträdande verksamhetschef/underläkarchef på VO Akut, Södertälje sjukhus:  

Som biträdande verksamhetschef inom VO Akut är du ansvarig för rekrytering av underläkare på vikariat men framför allt är du ansvarig för de cirka 35 AT-läkare som genomför sin AT inom ramen för Södertälje sjukhus. Du är delegerad fullt personal- och arbetsmiljöansvar för ovanstående personalkategorier. Du sitter i VO Akuts ledningsgrupp och rapporterar direkt till verksamhetschef VO Akut. Du är den naturliga tillförordnade verksamhetschefen när denne inte är i tjänst. Du förväntas samarbeta med Södertälje sjukhus övergripande AT/ST-studierektor. I tjänsten ingår 50 % klinisk tjänstgöring.

Dina personliga egenskaper:  

Vi söker dig som är en handlingskraftig person som vill utveckla sitt ledarskap. Ledarskapserfarenhet är meriterande men rollen som biträdande verksamhetschef är perfekt för dig som vill prova på chefskapet. För att lyckas i rollen har du kunskap och förmåga att skapa en god och professionell vårdmiljö som möjliggör och uppmuntrar vidareutveckling och utbildning. Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicera på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöta medmänniskor med genuin omtanke och respekt.

Du tror på medarbetarnas kompetens och motiverar och engagerar dem att nå gemensamma mål. Med mod och integritet tar du ansvar i både med- och motgång, du skapar en god och trivsam arbetsmiljö med förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar och växa. Ett särskilt intresse för innovationsarbete och nytänkande inom ditt ansvarområde är också viktigt för att stimuleras av uppdraget.

Dina kvalifikationer:  

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom akutsjukvård. Du ska ha en mångårig erfarenhet av akutverksamhet. Insatser inom forskning och pedagogik är meriterande.

Anställningsform:  

Förordnandet som biträdande verksamhetschef är tidsbegränsat med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1590
Kontakt
  • Jonas Westman, 08-12324460
Facklig företrädare
  • Matilda Tyrén, Läkarföreningen, 08-12324400
Publicerat 2023-02-16
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb