Psykiatri Södra Stockholm, Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram och vi satsar fortsatt ambitiöst på utvecklingsarbete i områdena patientsäkerhet, personcentrering, vårdprocesser och naturligtvis personalen. Vi är över 850 engagerade medarbetare som vill kunna erbjuda våra patienter en god, säker och jämlik vård. 

Inom Sektionen för allmänpsykiatrisk öppenvård söker vi nu till vår neuropsykiatriska enhet en medicinskt ledningsansvarig överläkare som tillsammans med enhetschefen och medarbetarna vill arbeta vidare med att driva utvecklingen framåt.

Om Neuropsykiatrisk mottagning

Vårt uppdrag är att behandla neuropsykiatrisk funktionsnedsättning utifrån regionala vårdprogram och aktuella vårdprocesskartor. Vi erbjuder multimodal behandling med läkemedel, psykoedukation, samt arbetsterapeutiska, psykologiska och kurativa insatser.

Vi är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning belägen i Hagsätra centrum. På mottagningen arbetar psykologer, läkare, sjuksköterskor, case managers, arbetsterapeuter, kurator och medicinska sekreterare. Vi arbetar i tvärprofessionella team. Totalt är vi cirka 30 medarbetare på mottagningen.

Vi på neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra har hög kompetens och stort engagemang för patienter och närstående.


Ditt arbete som Läkarchef med ett medicinsk ansvar

Ledningsuppdraget innebär ett övergripande medicinskt ledningsansvar för den neuropsykiatriska enheten samt att vara personalansvarig chef för läkarna på enheten.  Du samarbetar med enhetschefen i parledarskap och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du förväntas samverka och säkerställa att olika professioners kompetens tillvaratas ändamålsenligt i syfte att utveckla och stärka vårdprocesserna inom verksamheten och i samverkan med andra aktörer. 

Våra förväntningar på dig

Du är en nyfiken, utvecklingsfokuserad person med stort intresse för kvalitetsfrågor. Du bör ha god organisations- och samarbetsförmåga och dina egenskaper som ledare blir viktiga för att tillsammans med enhetschefen samt övriga läkare, chefer och medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten såväl lokalt på den neuropsykiatriska enheten som inom Sektionen för allmänpsykiatrisk öppenvård och i Psykiatri Södra Stockholm som helhet. I tjänsten ingår en klinisk del.

Vidare är du legitimerad läkare med specialistkompetens inom psykiatri. Tidigare erfarenhet av chefs-/ledningsarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har ett särskilt intresse för målgruppen. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att arbetet ska ge energi och strävar därför efter att arbeta i processer som ska bidra till en god vård där välbefinnande för både patienter och medarbetare är målet.
Vi är i en spännande fas där vi utvecklat digitala processer och för dig med intresse för utvecklingsarbete är det en möjlighet att få fortsätta resan framåt tillsammans med oss.

Du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession. Du får ett chefsförordnande som medicinskt ledningsansvarig överläkare på 3 år med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården. 

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/511
Kontakt
  • Valeria Garzon, 08-12335399
Facklig företrädare
  • Amanda Aldervall, Läkarföreningen, 070-3239230
  • Arnstein Mogstad, Kommunal, 08-12340466
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
  • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-02-10

Tillbaka till lediga jobb