Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Om oss

Med ett underlag på cirka 30 000 förlossningar per år i regionen och 72 vårdplatser är Neonatalverksamheten vid Karolinska Universitetssjukhuset norra Europas största regioncentrum. Vi bedriver högspecialiserad intensivvård och neonatalvård. Vi ansvarar för länets prematuritetsvård för barn födda före 28 graviditetsveckor, all respiratorvård och kylbehandling. Vi utgör en nationell resurs inom neonatal barnkirurgi, barnkardiologi, nefrologi, hepatologi, metabola sjukdomar och neonatal neurologi.

Verksamheten Medicinsk Enhet Neonatologi består av tre sektioner belägna i Danderyd, Solna och Huddinge. Vi har ett nära samarbete med ECMO-centrum, den pediatriska intensivvårdsavdelningen och rikssjukvården för invasiv fosterterapi. Vår neonatala transportservice (ANTS) har dygnet-runt-beredskap för intensivvårdsfall och transporterar barn inom och utom landet.

Utöver intensivvården sköter vi basal neonatologi på våra avdelningar. Vår vårdfilosofi är familjecentrerad utvecklingsstödjande vård och Karolinska NIDCAP Training Center finns hos oss. Vi har nybyggda moderna avdelningar med möjlighet till samvård av mammor. Vi har en stark och stimulerande utveckling inom medicinsk vård, omvårdnad samt experimentell, epidemiologisk och klinisk forskning.

Vi erbjuder

Ett välstrukturerat utbildningsprogram för våra ST-läkare i neonatologi med ett kontinuerligt handledarskap och stora möjligheter för individuell utveckling. Du ges möjlighet att tjänstgöra på alla våra tre enheter vilket innebär en varierad vardag inkluderande både intensivvård, mottagningsverksamhet, BB-avdelning, transporter och jourer. Tjänsten inkluderar både intern och extern utbildning för ST-läkaren själv och innebär även ett utbildningsansvar gentemot exempelvis studenter och randande läkare.

Annonsen gäller tillsättning av tre ST-tjänster för grenspecialisering neonatologi.

Vi söker

Dig som vill vara med och utveckla framtidens neonatologi i en kreativ akademisk miljö med närhet till ett av världens ledande medicinska universitet, Karolinska Institutet. Vi ser gärna att du som söker har ett stort intresse för neonatologins bredd, och att du är flexibel, kommunikativ, ansvarstagande och omdömesgill.

Kvalifikationer

Krav:

 • För ST-läkare krävs legitimation och specialistkompetens inom barn- och ungdomsmedicin (eller under slutfasen av ST pediatrik).

Om rekryteringsprocessen

Intervjuer kommer hållas under v.7 (13-17 feb 2023). 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. Personligt brev

 2. CV

 3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)
 • Yrkeslegitimation

 • Bevis om specialistkompetens

Varmt välkommen att söka!  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10277
Kontakt
 • Beatrice Skiöld, 0707-296268
 • Emma Steen, 08-12378318
 • Lars Navér, 08-12387449
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, Martino Corrias, 070-0021001
 • Läkarföreningen, Jessica Westman, 070-4527993
Publicerat 2022-12-22
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Tillbaka till lediga jobb