Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vi söker nu en chef till Histologilaboratoriet vid sektionen för Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Om oss

Inom patologi och cytologi studerar vi vävnader och celler för att utreda och diagnostisera sjukdomar. Kliniken består fyra sektioner förlagda på Solna, Huddinge, Danderyd och Södersjukhuset. Till vårt laboratorium kommer cell- och vävnadsprover framför allt från Stockholms län men även från övriga delar av landet och ibland även från utlandet. Insändare är både vårdcentraler och högspecialiserad vård. Enheten tillämpar delegerad utskärning av ett flertal organ med potential och planer på utökning av denna verksamhet. 

Läs mera om att:  Jobba hos oss på Klinisk patologi och cancerdiagnostik (karolinska.se)

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag - är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. 

Vi erbjuder

En tjänst på nordens största patologilaboratorium med cirka 430 medarbetare och totalt hanterar vi cirka 300 000 prover om året. Kliniken är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 15189. Utöver den kliniska verksamheten bedriver vi omfattande utbildning och forskning 

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjud

Om tjänsten

Vi söker en enhetschef till Histologilaboratoriet för Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik i Solna. Sektionen i Solna består av fyra enheter där din roll ansvarar för Histologilaboratoriet. Vi har ett nära samarbete inom och mellan siternas olika enheter som hjälper varandra vid behov. 

Rollen som enhetschef innebär att du leder och utvecklar arbetet inom enheten. Som enhetschef på Histologilaboratoriet har du möjlighet till daglig och nära kontakt med sektionens övriga tre enhetschefer samt sektionschefen. Du rapporterar direkt till sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du är en del av den lokala ledningsgruppen och kan även behöva täcka upp som chef för sitens andra enheter vid behov.

Du kommer att ha verksamhetsansvar för enheten (utfall/kvalitet/produktion) och du förväntas löpande utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner. I rollen ingår ansvar för enhetens budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt ansvar för det kontinuerliga arbetet med våra insändare. Som enhetschef har du personalansvar för cirka 40 medarbetare, säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet.

Vi söker

Vi söker dig som har förmåga att engagera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet från medarbetarna. Du är en inspirerande och handlingskraftig ledare som har förmåga att se helheten och mod att agera efter din egen övertygelse. Du har lätt att samarbeta, kan föra en konstruktiv dialog för att utveckla både individ och organisation samt skapa tydlighet kring mål och strategier.

Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du har ett strategiskt perspektiv vad gäller laboratorieutveckling, utbildning och kompetensutveckling.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer

Krav:

  • Eftergymnasial utbildning motsvarande 180 högskolepoäng inom relevant område, såsom till exempel biomedicinsk analytiker.
  • Chefserfarenhet med personalansvar och budgetansvar 
  • Erfarenhet av arbete på histopatologilaboratorium 
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift

Meriterande:

  • Erfarenhet av kvalitetsarbete 

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre dagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Yrkeslegitimation alternativt examensbevis
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9924
Kontakt
  • Peter Zickert, 070-4507615
Facklig företrädare
  • Johan Wejde, Läkarföreningen, 0725-981289
  • Mirja Räihä, Kommunal, 08-51775174
  • Bodil Nielsen, Vision, bodil.nielsen@regionstockholm.se
  • Naren Baderkhan, Vårdförbundet, 08-58587921
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-05

Tillbaka till lediga jobb