Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, Temagemensamt

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhuset har nyligen startat en Sektion för kirurgisk behandling av avancerad inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och tarmsvikt, organisatoriskt placerad inom Medicinska Enheten Bäckencancer som i sin tur ingår i Tema Cancer, ett av sju teman på Karolinska Universitetssjukhuset.

Sektionen ansvarar för högspecialiserad kirurgisk vård inom IBD och tarmsvikt i nära samarbete med Sektionen för Gastroenterologi. Sektionen handlägger idag patienter från både Region Stockholm och övriga landet, och vi förbereder oss för nationella uppdrag inom dessa fält. Inom sektionen bedrivs därtill ett omfattande forsknings-, utvecklings- och undervisningsarbete.

Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning som biträdande överläkare eller överläkare inom kirurgi vid Sektionen för Kirurgi vid Inflammatorisk Tarmsjukdom och Tarmsvikt. Tjänsten är en unik möjlighet att arbeta fokuserat med handläggning och operationer i ett högvolymcentrum för IBD och tarmsvikt, och vara med att bygga upp en centraliserad vård för dessa diagnosgrupper.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Detta är en heltidstjänst för biträdande överläkare eller överläkare i kirurgi inom IBD och tarmsvikt. I tjänsten ingår klinisk tjänstgöring inom sektionen i både öppen- och slutenvård samt jourtjänstgöring inkluderande traumasjukvård.

Vi söker

Vi söker dig som är självständig kolorektalkirurg och vi ser gärna att du har erfarenhet eller intresse för IBD och/eller tarmsvikt. Du behärskar minimalinvasiv kirurgi i buk och bäcken (laparoskopi och/eller robotassisterad kirurgi).

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad läkare med svenskt specialistbevis i allmänkirurgi.
  • Disputerad eller har pågående doktorandprojekt.
  • Behärskar minimalinvasiv kirurgi i buk och bäcken (laparoskopi och/eller robotassisterad kirurgi).

Meriterande:

  • Erfarenhet av IBD och/eller tarmsvikt 

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9716
Kontakt
  • Mattias Soop, mattias.soop@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-02
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Tillbaka till lediga jobb