Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Är du specialistläkare i klinisk kemi och vill arbeta i en multidisciplinär miljö med högspecialiserade utredningar av medfödda metabola sjukdomar? Då har vi tjänsten för dig!

Vi erbjuder

Vi erbjuder nu ett spännande och varierat arbete som specialistläkare vid Centrum för Medfödda Metabola Sjukdomar (CMMS) på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. För diagnostiken använder vi biokemiska analysmetoder (LC-MS-MS, GC-MS, HPLC samt spektrofotometriska metoder) samt genetiska utredningar inklusive helgenomsekvensering. Vi utför även behandlingskontroller för att följa upp och styra behandling.

Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Klinisk Genetik och CMMS är en medicinsk enhet som tillhör funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK). Våra analyser är i utvecklingens framkant och bidrar till att fler patienter får en korrekt diagnos. Här arbetar vi med precisionsmedicin för medfödda metabola och andra sällsynta sjukdomar för patienter från hela landet.

CMMS erbjuder högspecialiserade utredningar till hela landet, enligt ett multidisciplinärt koncept där olika medicinska specialiteter samverkar. Vi tar ett helhetsgrepp om våra utredningar och kombinerar kliniska, biokemiska och genetiska data. En stor del av vår verksamhet är utåtriktad och består av konsultationer till kolleger runt om i landet. Hos oss arbetar läkare med specialistkompetens inom pediatrik, neurologi, endokrinologi, klinisk genetik och klinisk kemi.

CMMS består av ett åttiotal medarbetare, varav drygt tio läkare. Läkarenheten arbetar nära de fyra laborativa enheterna vid CMMS där biomedicinska analytiker, sjukhuskemister och läkare arbetar tätt ihop. CMMS är under snabb utveckling och har en mycket aktiv forskningsverksamhet, möjligheterna till egen forskning är goda.

Över hälften av våra patienter är barn som ofta är svårt sjuka och vår uppgift är då att så snabbt som möjligt försöka fastställa rätt diagnos med hjälp av en rad högspecialiserade analysmetoder. Vi är också tillgängliga för telefonkonsultationer.

Vi söker

Vi söker dig som är specialist i klinisk kemi och har intresse för att arbeta i en multidisciplinär miljö med högspecialiserade utredningar av medfödda metabola sjukdomar, och som tycker om att utveckla redan befintliga metoder och att utveckla helt nya. Det är viktigt att du kommunicerar tydligt och kan lyssna för att främja samarbetskultur med nära kontakt mellan olika specialiteter och personalkategorier. Du behöver också bidra till att upprätthålla CMMS goda anseende utåt, i kontakt med läkare och andra som har behov av att kontakta vår verksamhet. Har lätt för att anpassa dig till verksamhetens behov i komplexa frågor. Du har bra samarbetsförmåga, du är ansvarstagande, och du uppvisar bra omdöme i olika situationer och arbetar strukturerat.

Vi arbetar utifrån Karolinska Universitetssjukhusets värderingar - Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet - vilka är självklara i din yrkesroll.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i klinisk kemi.
  • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet av biokemiska specialanalyser.
  • Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor.
  • Erfarenhet av masspektrometri.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9429
Kontakt
  • Anna Vredenberg, 08-12371425
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-01-02
Sista ansökningsdag 2023-03-05

Tillbaka till lediga jobb