Vi söker nu logoped med intresse av att arbeta med talflytsstörningar hos barn, ungdomar och vuxna på vår mottagning på Rosenlunds sjukhus. På logopedmottagningen finns många erfarna kollegor och då vi delar lokaler med Rehab Södra finns där också flera andra professioner.

På Logopedi Södra är vi tillsammans ca 40 medarbetare som utreder och behandlar tal- och språkstörningar, talflytsstörningar, neurologiska tal-, språk- och sväljsvårigheter, röststörningar samt gör dyslexiutredningar. Vi bedriver ett systematiskt förbättringsarbete för ökad vetenskaplighet inom alla våra diagnosområden. Hos oss har du möjlighet till internutbildning och reflektion på arbetstid.

Logopedi Södra tillhör SLSO (Stockholms Läns Sjukvårdsområde) och består av sex vårdvalsauktoriserade mottagningar inom Stockholms län: Logopedmottagningarna Skärholmen, Rosenlund, Gullmarsplan, Nacka Närsjukhus, Nacka Forum och Tullinge. 

I vår verksamhet arbetar vi kontinuerligt med kompetensutveckling, reflektion och erfarenhetsutbyte. Du får möjlighet till internutbildning och verksamhetsöverskridande träffar med andra logopedmottagningar regelbundet. För att få en bra introduktion i arbetet hos oss erbjuds du mentorskap inom verksamheten och ett väl utarbetat introduktionsprogram.

Läs mer om oss Rosenlund logoped (regionstockholm.se)

Vi har kollektivavtal och flextidsavtal. Inom Logopedi Södra uppmuntrar vi till friskvård och har ett generöst friskvårdsbidrag och friskvårdstid. Som anställd inom SLSO har du även ”kostnadsfri öppen sjukvård”. Läs mer om detta och våra övriga förmåner här: Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

 

Arbetsuppgifter: 

Utredning och behandling av barn, ungdomar och vuxna med stamning och skenande tal. 

Arbetet är till stor del medarbetarstyrt och logopederna tar gemensamt ansvar för mottagningen och dess patienter. I arbetet ingår också att självständigt planera och genomföra patientbesöken och därefter dokumentera relevant information i journalsystemet Take Care. 

Samarbete med tolk, skolor och förskolor, patientbokningar, kassaregistrering, granskning av remisser samt deltagande i olika typer av nätverk och sedvanliga medarbetarskapsuppgifter är andra exempel på arbetsuppgifter som är förekommande i vår verksamhet. 

Våra enheter tar emot studenter från KI, Enheten för logopedi, för verksamhetsintegrerat lärande, och som logoped hos oss förväntas alla med minst två års klinisk erfarenhet handleda studenter.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning fr o m 1 september -24  eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Heltid 40 tim/vecka.  

Kvalifikationer:  
Vi söker dig som är legitimerad logoped och som har erfarenhet av att arbeta med stamning och skenande tal hos barn, ungdomar och vuxna. Kompetens inom behandlingsmetoderna Palin PCI, Lidcombeprogrammet, Solution Focused Brief Therapy och Restart Demands and Capacities Model är meriterande. Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.  

Personliga egenskaper: 

Som logoped hos oss är du en viktig del i gruppen. Vi söker nu dig som är trygg i att förena god samarbetsförmåga och självständigt arbete. Du har ett empatiskt förhållningssätt samtidigt som du håller de professionella ramarna. Du är flexibel och  har en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du har ett intresse för röststörningar samt är öppen för att arbeta med andra diagnosområden om behov uppstår. Du är flexibel och uppskattar omväxling. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.  

Övrig information:  

På Logopedi Södra är vi tillsammans ca 40 medarbetare som utreder och behandlar tal- och språkstörningar, talflytsstörningar, neurologiska tal-, språk- och sväljsvårigheter, röststörningar samt gör dyslexiutredningar. Vi bedriver ett systematiskt förbättringsarbete för ökad vetenskaplighet inom alla våra diagnosområden. Hos oss har du möjlighet till internutbildning och reflektion på arbetstid.

Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningsstiden. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Rosenlund
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3879
Kontakt
  • Enhetschef Anita Halldin, 08-12336763
Facklig företrädare
  • Clara Hultqvist, SRAT Logopeder, 08-12335778
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb