Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Öppenvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vi söker ny kollega till vårt team! Det här är en tjänst för dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av OCD-spektrumdiagnoser.

Mottagningens uppdrag är att bedöma och behandla patienter med samtliga diagnoser inom OCD-spektrum: tvångssyndrom, dysmorfofobi (BDD), samlarsyndrom, trikotillomani, dermatillomani och tics/tourettes. I vårt arbete följer OCD-programmet nationella riktlinjer och har ett nära samarbete med OCD-forskare på KI för att utveckla de mest verksamma behandlingarna för OCD. De behandlingar som ges är KBT i olika format, läkemedel samt hjärnstimuleringsbehandling (dTMS). Vi är en strukturerad och utvecklingsinriktad mottagning med god stämning och gott samarbete såväl internt som externt. Här arbetar psykologer, läkare, kurator och sekreterare. Mottagningens grundläggande arbetssätt är att vi tillsammans utformar såväl vårdinnehåll som smarta flöden, något som skapar delaktighet och engagemang. Alla är med och utformar hela mottagningens arbete. Vi har kontinuerligt personer under olika skeden av utbildning som vi handleder, samt vissa uppdrag med att föreläsa och informera om OCD.

Psykiatri Sydväst är beläget vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och är en klinik med ca 550 anställda som erbjuder psykiatrisk vård på specialistnivå för vårdsökande som är 18 år och äldre.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av OCD-spektrumdiagnoser sedan tidigare. Psykologgruppen hos oss innehåller allt från psykologassistenter till blivande specialister, där alla har en viktig roll och lär av varandra.

Arbetsuppgifter 

Som psykolog på OCD-programmet får du bland annat arbeta med:

  • KBT i grupp
  • Individuell KBT
  • Internetförmedlad KBT
  • Metodutveckling
  • Bedömning och utredning

Kvalifikationer 

Psykolog legitimation är ett krav, PTP är ej aktuellt, ej heller annan yrkesgrupp. Meriterande är färdigheter inom KBT och OCD, erfarenhet av att ha behandlat OCD, erfarenhet av IKBT samt vilja att utveckla verksamheten och metoderna. En del av det kliniska kan komma att vara inom ramen för pågående forskningsprojekt. Personlig lämplighet spelar roll.

Övrigt 

Vi är angelägna om att alla som arbetar här ska må bra och behandlas med respekt. Du får vara med och bidra på en arbetsplats med hög yrkesstolthet. Medarbetare på Psykiatri Sydväst ges friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, subventionerad vård samt flexibla arbetstider.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enlig överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3789
Kontakt
  • Irene Orre, Leg. psykolog & Vårdenhetschef, 070-2839133,irene.orre@regionstockholm.se
  • Daniel Östlund, biträdande vårdenhetschef, daniel.ostlund@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Liisa Holltay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb