Psykiatri, Beroendecentrum, Liljeholmsbergets beroendemottagning

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en klinik som bedriver universitetssjukvård samt forskning och utbildning.

Arbetsplatsen
I takt med att verksamheten växer välkomnar vi nu en sjuksköterska till vårt sammansvetsade team på Liljeholmsbergets beroendemottagning. Mottagningen tar emot personer över 18 år med skadligt bruk och beroende av alkohol, narkotika och spel. Här arbetar sjuksköterskor, läkare, medicinsk sekreterare, administratörer, psykologer, arbetsterapeut samt enhetschef. Vi befinner oss geografiskt centralt, endast ett stenkast från Liljeholmens T-bana.

Vi erbjuder ett spännande och meningsfullt arbete med god kollegial sammanhållning. Vi har stor förståelse för att vi alla är nya någon gång och har därför ett öppet klimat där det finns utrymme för frågor och stöd från kollegor. Inom Beroendecentrum Stockholm arbetar vi strukturerat med kompetensutveckling och utbildning samt utveckling av vårt vårdutbud. Det finns därför goda möjligheter för dig som vill utvecklas i din befattning och vara med att forma morgondagens beroendevård.

Vi arbetar aktivt med hälsofrämjande arbetsplatser och ger därför samtlig personal möjlighet till en timmes friskvård per vecka samt generöst friskvårdbidrag. 

Hos oss väntar ett utvecklande arbete där du som sjuksköterska ansvarar för egna patienter och i samråd med läkare genomför behandling utifrån evidensbaserade metoder. Arbetet är i hög grad självständigt men du är också en del av vårdteamet. I arbetet ingår att samverka med externa aktörer för att sammanhålla våra patienters behandling.

Vi eftersträvar alltid en hög tillgänglighet och delaktighet för våra patienter som ofta har psykiatrisk samsjuklighet och somatiska besvär kopplat till sin beroendesjukdom. Vi arbetar utifrån vårdplaner för att öka patientens delaktighet och för att kunna följa upp behandlingens mål. Vid ett par tillfällen per år har vi studenter placerade på mottagningen och du kommer på sikt vara delaktig som handledare.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
Legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri. Tidigare erfarenhet av att arbeta med beroendevård och/eller psykiatri är meriterande men inte ett krav. Som person har du en positiv grundsyn och bidrar till ett öppet arbetsklimat. Du trivs i din yrkesroll och känner dig trygg i att arbeta självständigt. Vi vill att du är lösningsfokuserad och har ett engagemang och intresse för målgruppen.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, Heltid 40 h/vecka, dagtid: måndag – fredag

Övrigt
Urval och intervjuer genomförs löpande.

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt registerkontroll vid nyanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Liljeholmen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3742
Kontakt
  • Johanna Cuison, enhetschef, 08-12347323
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-07-11

Tillbaka till lediga jobb