Är du nyfiken att arbeta på en ungdomsmottagning? Nu söker vi en barnmorska som vill arbeta heltid!

Upplands Väsby ungdomsmottagning drivs i samverkan mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som ansvarar för driften av den medicinska delen av verksamheten och Upplands Väsby kommun. 
Vårt övergripande uppdrag är att främja sexuell och reproduktiv hälsa samt att förebygga och
tidigt upptäcka psykisk ohälsa och sociala problem bland ungdomar mellan 12-22 år. Vi arbetar hälsofrämjande utifrån ett helhetsperspektiv.

Upplands Väsby ungdomsmottagning ligger vid Upplands Väsby centrum och är en av organisationens 29 mottagningar. Här arbetar 7 personer i ett tvärprofessionellt team bestående av två barnmorskor, två kuratorer, en läkare och två chefer. Vi har ett starkt intresse och ett stort engagemang i målgruppen. Vi strävar efter att dra nytta av våra olikheter och våra olika kompetenser. Barnmorskor och kuratorer arbetar främst med enskilda besök, men en stor och viktig del av arbetet är också att bedriva utåtriktat arbete. Vi är en lågtröskelverksamhet och strävar alltid efter hög tillgänglighet. Utöver bokningsbara besökstider och drop in, erbjuder vi t.ex. videobesök och kontakt via chatt, 1177 och telefon.

Normmedvetenhet och mångfald är viktigt för oss, alla ungdomar och alla medarbetare ska känna sig lika välkomna hos oss. Vi värnar ett respektfullt, positivt och lösningsorienterat arbetsklimat där alla hjälps åt på ett flexibelt och prestigelöst sätt.

Läs mer om Upplands Väsby ungdomsmottagning (ungdomsmottagningarna.se)

SLSO erbjuder:

Inom SLSO finns goda möjligheter för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. På vårt intranät finns information för dig som nyanställd som stöd i din introduktion när du börjar hos oss. Vi har ett antal obligatoriska utbildningar och utöver detta finns ytterligare möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder regelbundet olika utbildningar efter ditt behov och har även ett väl inarbetat introduktionsprogram.

Vi erbjuder också våra medarbetare förmåner såsom flexibla arbetstider, friskvårdsersättning, fri öppen hälso- och sjukvård samt tjänstepension mm. Du kan läsa mer om Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Om tjänsten:

Som barnmorska hos oss kommer ditt arbete bland annat att bestå av preventivmedelsrådgivning inklusive insättning/uttag av spiral/p-stav, STI-provtagning och behandling, smittspårning, och undersökningar. Du kommer att ha samtal med ungdomar om livsstil, identitet, relationer och sexualitet utifrån ungdomens livssituation och behov. I tjänsten ingår att kunna växla mellan att ha nära samarbeten med kollegor till att klara av att självständigt ta emot alla sorters besök och mottagningsrelaterade uppgifter.

Ett nära samarbete mellan alla kollegor är viktigt eftersom vi gemensamt tar ansvar för mottagningen som helhet. Chef finns närvarande på mottagningen ca 1 dag/vecka och är övrig tid tillgänglig via mail och telefon.

Kvalifikationskrav:

Barnmorska med förskrivningsrätt.

Tidigare erfarenhet av arbete på UM är inget krav utan vi söker dig som har ett stort engagemang för ungdomar, SRHR frågor och ser det som självklart att jobba normmedvetet och på ungdomens uppdrag. Erfarenhet och trygghet i arbetet gällande preventivmedelsrådgivning och insättning/uttag av spiraler och p-stav är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid 100%. Arbetstid måndag-fredag samt ca en lördag/termin. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 2:a september eller enligt överenskommelse.

Övrig information: 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Upplands Väsby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3721
Kontakt
  • Cecilia Arvidson, 08-12336173
Facklig företrädare
  • Annika Stigmanslid, Vårdförbundet (PV Norr), 08-12340490,annika.stigmanslid@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb