Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Digitalisering och IT

Nu söker vi dig som brinner för digitalisering och verksamhetsutveckling och som vill vara med och driva utvecklingen av vår verksamhet. Är det viktigt för dig att det du gör på dagarna har betydelse i ett vidare perspektiv? Då kan tjänsten som förändringsledare på hälso- och sjukvårdsförvaltningen vara rätt för dig!

Om oss

Digitalisering och IT ansvarar för att säkra förutsättningar och systemstöd för Hälso- och sjukvårdsförvaltningens verksamhet, ett sammanhållet hälso- och sjukvårdsystem och invånarnas behov av digital interaktion med vården. Det innebär bland annat ansvar för systemstöd inklusive arkitektur, drift, förvaltning, support och utveckling samt leverantörsstyrning.

Vi är inne i en stor förändringsresa där vi ser över vår styrning av applikationsförvaltning och utveckling. Vi behöver en effektivare styrning av hela vår portfölj och behöver även utveckla en it-styrningsmodell samt se över vårt arbetssätt. Ett av förvaltningens interna mål är stärkt applikationsstyrning – En gemensam bild av vad HSF ska prioritera. Din uppgift blir bland annat att leda detta arbete.

Om tjänsten

I rollen ansvarar du för att leda det förändringsarbete vi som avdelning står inför. Som förändringsledare/projektledare planerar du arbetet inför förändringsprocessen. Du använder strukturerade metoder och verktyg för att planera, kommunicera och implementera förändringen. Du målsätter och driver förändringsarbetet i rätt riktning tillsammans med ditt projektteam samt övrig verksamhet. Vidare driver du projektet och processen framåt och ser till att projektet och verksamheten tar sig i mål på ett lönsamt och hållbart sätt. 

Du skapar förståelse och engagemang samt kommunicerar tydligt syftet, nyttan och det önskade målet med förändringen för att skapa förståelse och motivation hos medarbetarna. I rollen hanterar du även motstånd. Motstånd mot förändring är oundvikligt och du som förändringsledaren behöver lyssna, ställa frågor och ta tillvara informationen i motståndet för att kunna hantera det på bästa sätt. Du skapar en kultur av innovation och förändring samt ser till att alla jobbar mot samma mål. Du samverkar med ett stort antal intressenter, interna som externa och arbetar för att bygga förtroendefulla relationer.

Som förändringsledare/projektledare utmanar du befintliga strukturer, ser bortom funktionsgränser och ha en stark förmåga att uttolka framtiden för att driva förändringen i rätt riktning.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen inom för tjänsten relevant område. Du har en dokumenterad tidigare erfarenhet av att leda förändringsarbete, i någon roll, som kan stödjas med referenser. Du har erfarenhet av att arbeta strategiskt och har god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift på svenska

Det är en fördel om du har erfarenhet av PM3 eller motsvarande förvaltnings- och styrningsmodell. Meriterande är även om du har arbetat med IT- och Informationssäkerhet samt i nationella vård IT miljöer och applikationer som tex Inera, E-hälsomyndigheten eller DIGG.

För att lyckas som förändringsledare/projektledare ser vi att du som person är strukturerad och nyfiken samt har en stor personlig mognad. Du är driven, får saker och ting att hända och har förmågan att realisera det som din avdelning arbetat fram. Vidare är du målinriktad och har förmågan att tänka långsiktigt och se till helheten. Du behöver också ha en god ledarskapsförmåga, vara en relationsbyggare och besitta en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. 

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper. 

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.


Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Caroline Hagberg, caroline.hagberg@regionstockholm.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3653
Kontakt
  • Rekryterande chef: Caroline Hagberg, caroline.hagberg@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
  • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-08-09
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb