Medicinsk Diagnostik Karolinska

Efter många år som chef oss hos planerar Carina nu att gå i pension, vi söker därför en ny omvårdnadschef. Är du intresserad av ledarskap, ser möjligheter och värderar goda samarbeten? Eller har du erfarenhet inom radiologi med stort intresse för ledarskap och vill vara med och leda och utveckla vår verksamhet? Välkommen att ansöka!

Du erbjuds

Medicinsk enhet Barnradiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset är Sveriges största barnradiologiska avdelning utrustad med den senaste teknologin. Vi tar emot barn och ungdomar upp till 18 år, dygnet runt. Vårt uppdrag är inriktat på högspecialiserad barnradiologisk diagnostik. Vi servar ett stort antal barnspecialiteter inkluderande avancerad barnkirurgi, barnortopedi, barnonkologi, barnkardiologi samt en stor neonatal- respektive barnintensivvårdsverksamhet. Vi är cirka 90 medarbetare och hos oss arbetar radiologer, sonografer, röntgensjuksköterskor och undersköterskor. 

Vi är en verksamhet i framkant som prioriterar kompetensutveckling och utbildning av alla personalkategorier. För att kunna fortsätta vara ledande inom vårt område krävs ett nära samarbete mellan alla våra medarbetare liksom med våra remittenter och patienter. Som omvårdnadschef kommer du spela en central roll för att våra högt ställda mål blir verklighet. Vi erbjuder en utvecklande och central ledarroll där du har ett stort ansvar att bidra till att forma framtidens vård, forskning och utbildning.

För oss är det viktigt att du får en bra start på ditt nya jobb. Därför får du en introduktion som är anpassad utifrån dina erfarenheter. För att underlätta för dig att utvecklas i din chefsroll har Region Stockholm dessutom ledarutbildningar på många olika nivåer för alla chefer – från den som är helt ny i sin roll till den som är väldigt rutinerad. Hos oss får du möjlighet att utvecklas. Med andra ord - vi erbjuder en händelserik framtid.

Om tjänsten

Rollen som omvårdnadschef är varierande där du har stor betydelse för det dagliga arbetet, både operativt och strategiskt. Du kommer ha personalansvar för en grupp medarbetare inom vår omvårdnadssektion som består av cirka 25 röntgensjuksköterskor, sonografer och undersköterskor. Du ansvarar även för ekonomi och produktion inom enheten. Tillsammans med övriga omvårdnadschefer kommer du utveckla ert uppdrag för att bäst möta de utmaningar som vi ställs inför. Vi arbetar ständigt med att utveckla verksamheten och våra metoder och vi samarbetar mycket med Tema Barn och externa remittenter.

Du och dina kollegor leder omvårdnadssektionen och ansvarar för att mål uppfylls och att beslut genomförs och följs upp. Du ansvarar för avvikelsehantering, framtagning och uppdatering av nya rutiner och riktlinjer i samråd med övriga chefer.

Du ansvarar lokalt för den löpande verksamheten och ska se till att verksamheten bedrivs med hög patientsäkerhet och god kvalitet, samt att verksamheten följer gällande miljö-, säkerhets- och arbetsmiljökrav. Då vi har verksamhet på tre olika fysiska platser i Solna och Huddinge behöver du vara flexibel med arbetsort och möta dina medarbetare där de är.

Du ingår i ledningsgruppen för Medicinsk enhet Barnradiologi tillsammans med övriga omvårdnadschefer, medicinsk ledningsansvarig läkare, sektionschefer, chefsstöd och verksamhetschef.

Vi söker dig som

 • Tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. 
 • Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Kommunicerar på ett tydligt sätt.
 • Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.
 • Arbetar för och värdesätter en god arbetsmiljö inom verksamheten samt agerar och interagerar med medarbetare och patienter på ett medmänskligt, empatiskt och ansvarsfullt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad röntgensjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska 
 • Språkkunskap i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Meriterande:

 • Tidigare chefserfarenhet och erfarenheter från att leda verksamheter i förändring
 • Erfarenhet eller intresse av att arbeta med barn samt de regelverk som är viktiga i arbete med barn
 • Master- eller magisterexamen inom ledarskap eller tidigare erfarenhet från forskning.
 • Erfarenhet inom radiologi

Om rekryteringsprocessen

Intervjuer kommer genomföras v. 34

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Yrkeslegitimation

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3649
Kontakt
 • Rekryterande chef, karin.ossmer@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Kommunal: Catharina Häggbom, 08-12375173
 • Läkarföreningen: Yvonne Dellmark, 073-6681740
 • Vision: Bodil Nielsen, 08-51772525
 • SACO: Pasi Nyberg, 072-5808684
 • Vårdförbundet Huddinge: Marianne Westin, 070-1671435
 • Vårdförbundet Solna: Alena Cutuk, 08-7530283
 • Naturvetarna, naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb