Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Barn Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Brinner du för att arbeta med de allra minsta och mest sköra patienterna i en högspecialiserad vårdmiljö? Vill du vara en del av ett engagerat team som strävar efter att kombinera avancerad medicinsk vård med familjecentrerad omvårdnad? Nu söker vi en sjuksköterska med intresse av barnsjukvård/intensivvård till någon av våra tre enheter!

Du erbjuds

 • en individuellt anpassad inskolning som är baserad på dina tidigare erfarenheter och behov. Inskolningen planeras tillsammans med våra utbildningsansvariga som också utser handledarna
 • ett arbete i en avancerad och högspecialiserad vårdmiljö tillsammans med kompetenta och stöttande kollegor
 • möjlighet att delta i vårt neonatala ett åriga introduktionsprogram, för dig som inte har den erfarenheten sedan tidigare. Du blir även tilldelad en mentor som du har regelbundna samtal med under det första året på neonatalen
 • en personlig och strukturerad plan för din personliga utveckling/kompetensutveckling med hjälp av kompetensstegen med en bredd av möjligheter inom Karolinska Universitetssjukhuset
 • stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll inom vår verksamhet. På Neonatalen kan man stanna ett helt yrkesliv och ändå utvecklas varje dag. Våra medarbetare från både omvårdnad och medicin bedriver tillsammans forskning och utveckling. 

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig!

Om tjänsten

OO Neonatologi är en stor verksamhet med ca. 400 medarbetare på våra tre enheter Solna, Huddinge och Danderyd. Våra tre enheter har lite olika inriktningar, men med ett stort samarbete. Solna bedriver intensivvård och har regionsuppdraget för kirurgi och ansvarar för de allra minsta patienterna, i Huddinge vårdas både barn som har behov av intensivvård pga för tidig födsel eller allvarlig sjukdom samt barn som vårdas på familjerum. På Danderyd vårdas barn som har behov av intermediärvård eller familjerum. Vi presenterar gärna våra olika inriktningar om du vill veta mer innan du väljer vilken enhet som lockar dig!

Vi arbetar med NIDCAP/Fine som omvårdnadsfilosofi vilket innebär en familjecentrerad utvecklingsstödjande vårdform där omvårdnaden av barnen sker i nära samarbete med föräldrarna. De för tidigt födda och sjuka nyfödda barnen har möjlighet att vara nära sina föräldrar dygnet runt - trots skörhet och stora medicinska behov.

Verksamheten har även en egen transportorganisation, ANTS, med rikstäckande uppdrag som bemannas av våra läkare och sjuksköterskor.

I dina arbetsuppgifter ingår akut omhändertagande och kvalificerad omvårdnad av det för tidigt födda och sjuka nyfödda barnet och hantering av avancerad medicinsk apparatur. Vi arbetar i tvärprofessionella team och du kommer att leda och aktivt delta i omvårdnadsarbetet enligt gällande rutiner på ett evidensbaserat arbetssätt.

Vården inom neonatalverksamheten bedrivs dygnet runt vilket kräver att du kan jobba 3-skift inklusive helger. Arbetstidsmodell: AB med kvarstannade bonus och ATK tid samt individuell schemaläggning.

Vi söker dig som

 • är trygg i din yrkesroll, tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare
 • arbetar bra med andra människor. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser situationer på ett konstruktivt sätt
 • är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmågan att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska 

Meriterande:

 •  Tidigare erfarenhet inom intensivvård eller barnsjukvård 

Om rekryteringsprocessen

Urval kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta därför inte med din ansökan.

Är du nyfiken på vad det innebär att arbeta hos oss på neo? Då är du varmt välkommen att hospitera hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3609
Kontakt
 • Ann-Sofi Tirud, 0812379476
 • Ingela Edqvist, 0700021008
 • Minna Wentz, 070-0017026
 • Helene Blixt, 0700021359
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb