Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Patientsäkerhet och beredskap, Katastrofmedicinsk beredskap

Tycker du att det du gör på dagarna ska bidra till något bra och vill du ingå i ett team där du får vara med och påverka genom att vara en del av det viktiga arbetet med att förstärka Region Stockholms säkerhetsskyddsarbete.

Har du erfarenhet av att arbeta brett inom säkerhetsskydd och vill du dessutom ha ett arbete där du kan kombinera både strategiskt och operativt arbete genom att planera, driva och samordna säkerhetsområdena safety and security. Då ska du söka till oss!

Om oss

Arbetet vid säkerhetsfunktionen leds av Enheten för katastrofmedicinsk beredskaps enhetschef. Säkerhetsfunktionen för Hälso- och sjukvårdsförvaltningen arbetar aktivt med att skapa förutsättningar för och utveckla verksamhetskydd och säkerhetsskydd inom verksamheten. På enheten arbetar säkerhetsfunktionen integrerat med många av enhetens beredskapsfrågor. Säkerhetsfunktionen har en central och viktig roll i den samverkan som sker med övriga specialister inom säkerhetsområdet på bolag och andra förvaltningar inom Region Stockholm.  

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som strategisk säkerhetssamordnare är du ett strategiskt stöd till enhetschefen och hälso- och sjukvårdsförvaltningens ledning. Du strukturerar och utvecklar förvaltningens säkerhetsorganisation, uppdaterar stöd- och styrdokument samt bidrar till metodutveckling inom säkerhetsområdet.

Operativa administrativa frågor kring verksamhetsskydd, säkerhetsskydd inklusive SUA och säkerhetsprövningar, incidenthantering, signalskydd och utredningar kopplat till säkerhet samt personalsäkerhet är något du ska tycka om att jobba med. I rollen driver du aktivt arbetet med ansvar för att vidareutveckla relationer och samverka med övriga förvaltningar och bolag inom Region Stockholm samt med andra myndigheter och aktörer. I uppdraget ingår även att stödja och ingå i regional särskild sjukvårdsledning.

Vem är du?

Vi söker en erfaren säkerhetssamordnare som drivs av att utveckla frågor inom säkerhetsskydd, signalskydd och verksamhetsskydd för Hälso- och sjukvårdsförvaltningen och hälso- och sjukvården.

För att passa för rollen har du:

 • Akademisk examen inom säkerhetsområdet alternativt annan för tjänsten relevant utbildning.
 • Gedigen erfarenhet från arbete inom säkerhetsskydd och säkerhetsprövningar och har god kunskap om aktuell lagstiftning inom säkerhetsområdet.
 • Erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd och verksamhetsskydd vid myndighet, offentlig förvaltning alternativt annan aktör som arbetsgivaren finner likvärdig med höga krav på säkerhet och sekretess är ett plus.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsanalys, säkerhetsskyddsavtal samt SSB.
 • God förmåga att sammanställa och presentera informations- och beslutsunderlag.
 • Erfarenhet av att genomföra utbildningar.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser det som en fördel om du dessutom har:

 • Erfarenhet av arbete inom flertalet olika sektorer samt privat näringsliv och därmed förstår dess förutsättningar och behov.
 • Utbildning eller erfarenhet inom personalsäkerhet, säkerhetsprövningar, samtalsteknik, utredningsmetodik, juridik och vana att tolka lagstiftning eller har arbetat med risk-och sårbarhetsanalyser och kontinuitetshantering
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och beredskapsfrågor inom regional verksamhet.
 • Erfarenhet av kravställning, samverkan och samordning inom säkerhetsskydd gentemot leverantörer och entreprenörer.
 • Utbildning inom signalskydd
 • Erfarenhet av regional samverkan.
 • B-körkort

Som person är du drivande, engagerad, ordningsam, analytisk och lösnings-och resultatorienterad. Du är van att arbeta i grupp likväl som självständigt. För att lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att hantera omprioriteringar, men också att arbeta omväxlande strategiskt och operativt/administrativt. Vidare tycker du om att hålla ett långsiktigt fokus. Det är viktigt att du har hög integritet och är säkerhetsmedveten samt att du är trygg i din roll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse och placerad på Kungsholmen på Lindhagensgatan med närhet till Hornsbergs Strand. Det kan förekomma resor i tjänsten och en del uppdrag kan innebära arbetstider utanför ordinarie arbetstid. 

Vårt erbjudande

Hos oss du kommer att ha ett stimulerande arbete i en kunskapsintensiv organisation med möjlighet att vidareutveckla dig själv och bidra till förbättringar för regionens verksamheter.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter på Lindhagensterrasen 1. Hit tar du dig enkelt med tunnelbana eller buss.

Ansökan

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgaskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior som är relevanta för tjänsten. En anställning på Katastrofmedicinsk beredskap kan innebära krigsplacering.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag!

Övrigt

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Tester kommer att ingå som ett andra steg i rekryteringsprocessen och  används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3568
Kontakt
 • Jessica Vinberg, 070-2409344
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb