Akademiskt primärvårdscentrum (APC) har ett övergripande forsknings-, utbildnings- och utvecklingsuppdrag för primärvården i Region Stockholm. APC och de tre universitetsvårdcentralerna Jakobsberg, Gustavsberg och Liljeholmen utgör primärvårdens universitetssjukvårdsenhet (USV) och är en viktig del i den nya organisationen för kunskapsstyrning nationellt och regionalt. Verksamheten bygger på en nätverksorganisation där majoriteten av våra 230 medarbetare har sin grundanställning i klinisk primärvårdsverksamhet. Stockholms Läns Sjukvårdsområde, SLSO, är huvudman men APC:s verksamhet bedrivs oberoende av driftsform inom hela Region Stockholm. Vi arbetar i moderna lokaler på Torsplan. Läs mer om APC här.

Beskrivning

Enheten Kvalitetsstöd och fortbildning verkar för att sprida bästa tillgängliga medicinska kunskap och medverka i regionövergripande utvecklings- och förbättringsarbete. Vi erbjuder primärvårdens alla professioner olika sorters stöd och aktiviteter i syfte att kommunicera evidensbaserade behandlingsriktlinjer och läkemedelskunskap för att åtgärda kvalitetsbrister inom definierade områden. Exempel på arbetsuppgifter är: uppsökande verksamhetsbesök kring läkemedelsförskrivning, kvalitetsdata, årliga kvalitetskonferenser, konkreta verktyg och skräddarsydd fortbildning.

Vi söker nu en apotekare till vårt Informationsapotekarteam för att arbeta med fortbildning och kvalitetsdialoger riktade till läkare och sjuksköterskor på Stockholms vårdcentraler.

Arbetsuppgifter

Som informationsapotekare kommer du att:

  • arbeta i nära relation med läkare, sjuksköterskor, apotekare och annan personal som hanterar läkemedel
  • medverka vid analys av statistik, produktion och uppföljning av fortbildning
  • kommunicera evidensbaserad läkemedelskunskap med syfte att åtgärda kvalitetsbrister inom läkemedelsområdet
  • delta i läkemedelskommitténs expertråds kontinuerliga processer
  • arbeta inom områden där din kompetens inom farmaci, kvalitetsarbete, projektledning och upphandlingsarbete värdesätts

Kvalifikationer

Högskoleutbildning, leg apotekare med pedagogisk erfarenhet. Tidigare erfarenhet från läkemedelskommittéarbete och/eller fortbildning av läkare och sjuksköterskor samt upphandlingsarbete är meriterande, liksom erfarenhet av statistikarbete och analys av medicinska data.

Du är utåtriktad, självständig och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Det är viktigt att du behärskar såväl svenska som engelska flytande i både tal som skrift och har förmågan att ta in övergripande slutsatser i vetenskapliga dokument. Du bör ha tidigare erfarenhet av framtagning av fortbildningsmaterial, behärska hela Officepaketet och även ha en god stilistisk förmåga. Då tjänsten ställer höga krav på uppdaterade kunskaper och färdigheter ges goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

Villkor

Ansökningarna kommer beredas fortlöpande och intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens utgång. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3170
Kontakt
  • Marie Schill, enhetschef, 0702-565163
Facklig företrädare
  • Janne Virtanen, SACO, 08-12347529
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb