Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Digitalisering och IT, Beställarens systemstöd

Vi söker dig, vår nya seniora projektledare/utredare som vill möjliggöra för oss att växa och lyckas i vårt gemensamma uppdrag. Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt. Då kan den här tjänsten vara rätt för dig!

Om oss

Systemstöden som enheten ansvarar för är centrala för systemperspektivet av Region Stockholms vårdmarknad. Systemen hanterar all inrapportering, ersättning och uppföljning av vårdproduktionen. Systemen används dagligen av samtliga vårdgivare som tillhandahåller vård på uppdrag av regionen.

Hälso- och Sjukvårdsförvaltningen är en politiskt styrd organisation vilket kräver snabbhet och flexibilitet i applikationsutvecklingen, samtidigt som teknikskuld och informationssäkerhet behöver hanteras.

Regionens pågående Masterdataprojekt kommer kräva större ombyggnad av systemen under lång tid framöver. Detta behöver ske i samverkan med införandet av en målarkitektur och modernisering av ersättningssystemsflödet

Om tjänsten

I rollen som senior projektledare/utredare har du ansvar för projektbudget, arbetsledning, rapportering, dokumentation och kommunikation. Du kommer självständigt och tillsammans med kollegor bland annat arbeta med projektledning av mindre/medelstora tekniska projekt (vidareutveckling). Du följer upp på funktion, kvalitet och leverans. I rollen ingår även att arbete med förstudier och utredningar, självständigt och i team.

Vidare innebär rollen gränssnitt och samverkan med: Hälso- och Sjukvårdens avdelningar, Service Förvaltningen externa IT leverantörer och externa parter så som tex Inera, E-hälsomyndigheten, Socialstyrelsen.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en relevant högskoleutbildning tex som systemvetare eller ingenjör och minst 10 års erfarenhet av projektledning. Du har erfarenhet av projektledningsmetodik inom IT tjänsteutveckling, PROPS eller motsvarande och har förståelse för arkitekturfrågor och god kunskap om identitet- och behörighetsfrågor.

Vidare har du arbetat med systemförvaltning, projektdokumentation och Scrum, Safe eller annan agil metodik.

Som senior projektledare/utredare har du också god kännedom om centrala systemen för hur vårdproduktionen inom Region Stockholms inrapporteras, ersätts och följs upp. Flödena, informationsmängderna, integrationerna och beroendena. (GVR, HEJ, Ersmo, Vårdfaktura, Liston med flera). 

Du behärskar du svenska språket i tal och skrift. 

Har du dessutom erfarenhet av Pm3 el motsvarande förvaltnings- o styrningsmodell ser vi det som en fördel. Vi ser det även som meriterande om du har arbetat med IT- och Informationssäkerhet samt i nationella vård IT miljöer och applikationer som tex Inera, E-hälsomyndigheten, DIGG.

Som person är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Vidare analyserar du och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en tjänst med varierande uppdrag i en föränderlig arbetsmiljö.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.


Vi sitter i fina lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3055
Kontakt
  • Sofie Österman, sofie.osterman@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
  • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb