Region Stockholm erbjuder ettårigt fristående BT-program, Bastjänstgöring, i samarbete med vårdverksamheter inom både privat sektor och regionägd vård. Vi strävar efter att erbjuda ett program som ger en god introduktion till svensk sjukvård och en bra grund inför den framtida specialiseringstjänstgöringen. 

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning som BT-läkare under 12 månader som inte kan förkortas. Anställningen är på BT-enheten inom SLSO och är en heltidstjänst som omfattar 40 timmar per vecka. Jourtjänstgöring ingår i varierande grad beroende på placering. Individuell lönesättning gäller. BT-programmet inleds med en obligatorisk gemensam introduktion med start den 21 oktober 2024.

BT-programmet grundar sig i delmålsbeskrivningen och innefattar klinisk tjänstgöring under handledning inom allmänmedicin (4 mån), akut sjukvård (4 mån) geriatrik (2 mån) och psykiatri (2 mån). Placeringarnas ordningsföljd och tjänstgöringsställe kan variera och kan inte väljas. 

Fokus ligger på eget kliniskt patientarbete under handledning, som kombineras med utbildning i form av seminarier och kurser. Vid start tilldelas du en huvudhandledare som följer upp och är ett stöd under hela BT-programmet. Varje klinisk placering innehåller moment med kompetensbedömning och återkoppling. 

Vi söker 
Vi söker dig som har av Socialstyrelsen godkänd läkarlegitimation och inte har gjort svensk AT. Dina språkkunskaper i svenska motsvarar nivå C1 i den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) och du har goda medicinska kunskaper. Du är EU-medborgare, varaktigt bosatt i Sverige eller har ett uppehållstillstånd som tillåter att du kan söka arbetstillstånd som BT-läkare i Sverige. Meriterande är arbetslivserfarenhet som legitimerad läkare inom Hälso– och sjukvård i Sverige.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Det är viktigt att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Vi ser att du är stabil och trygg med god självinsikt, har ett gott kliniskt omdöme och lätt för att samarbeta med olika yrkesgrupper. Du förväntas ta eget ansvar för din tjänstgöring och kompetensutveckling vilket innebär att du aktivt efterfrågar feedback och bedömningar av din kompetens på arbetsplatsen. Du ansvarar för att dokumentera din tjänstgöring och kompetensutveckling i en portfolio som underlag för ansökan om BT-bevis. 

Meriterande är arbetslivserfarenhet inom Hälso – och sjukvård i Sverige

För att din ansökan ska beaktas ska den efterfrågade informationen nedan finnas med och bifogas i ansökan:

 • Läkarexamensbevis
 • Svensk läkarlegitimation
 • Språkintyg motsvarande C1 nivå enligt GERS eller svenskt gymnasiebetyg
 • CV med tydligt angivna datum när du började och slutade en anställning
 • Tjänstgöringsintyg
 • Mobilnummer
 • Aktuell hemadress/bostadsadress
 • Personligt brev på svenska 
 • Rekommendationsbrev från dina två senaste arbetsplatser, från chef och professions kollega
 • Aktuella referenser från chef och professions kollega på dina senaste arbetsplatser 
 • Eventuella nödvändiga arbets-/uppehållstillstånd
 • Övriga dokumenterade meriter för tillgodoräknande (valfritt)

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-10-24
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-21
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2865
Kontakt
 • Pia Sondell, BT-chef, 08-12340079
Facklig företrädare
 • Gunilla Bergström, SLSO:s Läkarförening, 072–4514355
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-08-02
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb