Är du specialistpsykolog med erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin eller med neuropsykiatriska utredningar? BUP Neuropsykiatri Sydväst, i Älvsjö, söker nu en specialistpsykolog som får möjligheten att vara med och bidra till mottagningens och kollegornas utveckling.

BUP Neuropsykiatri Sydväst startade i mars 2023 och består nu av en arbetsgrupp med 29 medarbetare. Mottagningens uppdrag är utredningar av neuropsykiatriska svårigheter. Vi genomför även farmakologisk behandling vid ADHD. Här jobbar psykologer, medicinska sekreterare, läkare, sjuksköterskor, biträdande enhetschef och enhetschef. Utöver att vilja göra jobbet så bra som möjligt, öka tillgängligheten till vård för vår målgrupp så arbetar vi med att bygga en välfungerande arbetsplats där vi trivs och har möjlighet att utveckla verksamheten tillsammans.
BUP Stockholm Sektion Neuropsykiatri består av En väg in, samt hittills fyra neuropsykiatriska mottagningar, belägna i Sickla, på Kungsholmen, i Solna och Älvsjö. En femte enhet öppnar i Mörby i maj i år.

Arbetsbeskrivning

Specialistpsykologen med särskilt uppdrag har ett fördjupat kliniskt och enhetsövergripande ansvar. Du har ansvar att självständigt, men också i samarbete med enhetschef och biträdande enhetschef, arbeta med implementering av metodutveckling inom diagnostik och behandling, utvärdering och kvalitetssäkring, handledning samt kompetensutveckling i linje med BUP Stockholms övergripande arbete. Uppdraget innebär att bistå enhetschefen i arbetet mot verksamhetens vision och mål. Det är ett uppdrag som kräver lyhördhet, förmåga till samarbete och kunskap i hur du arbetar med kollegial vägledning. I uppgifterna ingår bland annat att: utföra kliniskt arbete på avancerad nivå, arbete för att förbättra verksamheten, utbildning/kompetensutveckling och att verka för att utveckling och förbättring kommer patienterna till godo. Tjänstens omfattning är 100 %. Uppdraget består dels av klinisk tjänstgöring på 50 %, dels av arbete med definierade ansvarsområden enligt ovan på resterande 50 %.

I ditt kliniska arbete som psykolog är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att genomföra neuropsykiatriska utredningar av barn och unga enligt nationella riktlinjer. Du samarbetar med läkare samt skriver remissvar och utlåtanden och återkopplar till familj och förskola/skola. Du utgör ett stöd för kollegor vid bedömning av ärenden utifrån din profession som psykolog och din roll som specialistpsykolog. Samarbete med vårdgrannar och samarbetspartners inom och utom den egna organisationen ingår också.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med specialistutbildningsexamen inom neuropsykologi eller klinisk barn- och ungdomspsykologi. Erfarenhet av tidigare arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin eller på barn- och ungdomsmedicinsk mottagning är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du självgående, strukturerad, arbetar systematiskt för att slutföra utredningar och är flexibel i patient-/anhörigkontakt och med dina kollegor. Du är en god inspiratör för hur arbetet ska bedrivas på enheten och har mycket god samarbetsförmåga och gott omdöme. Om du är intresserad av digitalisering av vårdprocesser är detta en fördel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri offentlig sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, tjänstepension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider, en friskvårdstimme per vecka samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Övrig information

Då intervjuer så väl som anställning kan komma att ske löpande ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Neuropsykiatri Sydväst är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi inom BUP cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2215
Kontakt
  • Katarina Warming, enhetschef, 08-12352897.
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484.
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb