Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Inflammation och Åldrande, Njurmedicin

Är du intresserad av njurmedicin? Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter och möjlighet till anpassning efter dina intressen och specialkompetens, samt fokus på vetenskapligt arbete, handledning och utbildning. Läs mer och sök här nedan!

Vi erbjuder
Tjänst som biträdande överläkare med arbete inom olika delar av vår verksamhet inklusive vår jourverksamhet. Uppdraget innebär arbete på njurmedicinsk mottagning, slutenvård och dialys vilket kan variera liksom geografisk arbetsplats.

Beroende på ditt intresse och eventuell specialkompetens finns stor möjlighet att anpassa tjänstgöring och ansvarsområden.

Inom vår verksamhet är vetenskapligt arbete, handledning och utbildning en naturlig och viktig del av arbetsuppgifterna.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Karolinska Universitetssjukhuset har en omfattande njurmedicinsk verksamhet med cirka 30 anställda läkare. Vår verksamhet är förlagd till både Huddinge och Solna samt till två externa mottagningar på Södermalm.

Vi utreder och behandlar patienter inom alla delar av njurmedicin, från akut och kronisk njursjukdom till dialysbehandling, njurtransplantation och -donation. Vid våra njurmottagningar utreds och behandlas patienter med folksjukdomar såväl som sällsynta njursjukdomar. Vi har en stor dialysverksamhet med en hög andel hem- och självdialyspatienter. 

I vårt uppdrag ingår högspecialiserad och specialiserad vård, kvalitetsutveckling, forskning och undervisning. Vårt arbetssätt är teamorienterat i nära samarbete med andra yrkesgrupper och med våra patienter. Vi har ett kollegialt arbetsklimat och stora möjligheter till samarbete inom vår egen verksamhet och med andra specialiteter inom Karolinska.

Vi söker
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och uppskattar teamarbete. Du är ansvarstagande och vill vara med och utveckla den njurmedicinska vården. Du har en god pedagogisk förmåga och kan handleda medarbetare och studenter. Du vill bidra till enhetens forskningsaktivitet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav: 
- Läkare med svensk läkarlegitimation och specialistbevis inom inom njurmedicin
- Minst tre års klinisk erfarenhet inom njurmedicin.

Meriterande:
- Erfarenhet av undervisning, handledning och forskning är meriterande

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2203
Kontakt
  • Sara Lind af Hageby, 08-12381206
Facklig företrädare
  • Joakim Österman, Läkarföreningen, joakim.osterman@regionstockholm.se
  • Warda Ali, Läkarföreningen, warda.ali@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb