Karolinska Universitetssjukhuset, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Huddinge

Söker du en arbetsplats att arbeta extra på? Kanske är du pensionerad och saknar att arbeta inom sjukvård eller med barn? Eventuellt studerar du och önskar arbeta några kvällar eller enstaka helgpass i månaden? Vi söker dig som är intresserad av högspecialiserad barnsjukvård och vid sidan om annat önskar utvecklas inom en ny specialitet. Om du är den vi söker, skicka genast in din ansökan!

Du erbjuds

 • Kompetensutveckling inom våra specialiteter barnhematologi, nefrologi och hepatologi/gastro
 • Ett arbete på en helt nybyggd, modern och barnanpassad avdelning
 • Ett mycket givande arbete inom högspecialiserad pediatrisk vård, där du får en unik möjlighet att ingå i ett tvärprofessionellt team
 • Individuellt anpassad inskolning

Om tjänsten

Barnregionvårdsavdelningen (BRA) på Karolinska Huddinge är en högspecialiserad barnmedicinavdelning. Vi är stolta över att vara den enda vårdavdelning i Sverige som har specifik pediatrisk kompetens inom hematologi, nefrologi och gastro/hepatologi. Vi vårdar barn från 0-18 år från hela Sverige och vårdtiden kan variera från enstaka dagar till flera månader. Det händer också att barn med ovanliga sjukdomar från andra nordiska länder kommer till oss för behandling. Vi har idag åtta vårdplatser, men vår nybyggda avdelning har plats för 16 barn och i takt med att arbetsgruppen växer kommer vårdplatserna att kunna utökas. 

Vi vårdar barn med både kroniska och akuta sjukdomar samt barn som fått en njur-, lever-, eller autolog stamcellstransplantation. Vi utför dialysbehandling på barn som väntar på en njurtransplantation samt stamcellstransplanterar barn med olika cancersjukdomar som en del i deras behandling. Vi vårdar också barn med akut leversvikt i väntan på en levertransplantation. Utvecklingsmöjligheterna för dig som sjuksköterska är många, med tanke på den variation arbetet med våra patienter innebär. Patientgruppen är blandad och när vi har lediga platser kan vi hjälpa till med enklare barnpatienter från andra flöden, vilket underlättar arbetet i teamen och ger en god möjlighet att växa in i yrkesrollen för den som är ny.

Teamet på vår avdelning består av ett härligt gäng sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, dialyssjuksköterska, barnspecialistsköterskor, undersköterskor, farmaceut och sektionsläkare från hematologen, njurmedicin och lever/gastro. Vi sätter stort värde på teamarbete och för oss är dietister, fysioterapueter, syskonstödjare, lekterapeuter och pedagoger självklara deltagare i samarbetet kring patienten. Vår farmaceut är ett ovärderligt kunskapsstöd för våra sjuksköterskor och läkare kring läkemedel, rutiner och riskanalyser.

I arbetsuppgifterna för en sjuksköterska hos oss ingår läkemedelshantering, CVK- och SVP-hantering, hantering av CADD/smärtpumpar och infusionspumpar och hantering av Airwo samt PD-dialys. En central del i arbetet är också att stödja sjuka barn och familjer i kris. 

Annonseringen avser två stycken tjänster för timanställning.

Vi söker dig som

 • är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella.
 • förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen och visar omdöme även under tidspress. Samarbetar med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
 • lyssnar, kommunicerar och löser situationer konstruktivt.
 • har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att man lever upp till dessa.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård

Meriterande:

 • Erfarenhet av hematologi, nefrologi, hepatologi, gastro eller palliation
 • Specialistutbildning Barn och ungdom
 • Vana att arbeta med barn

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan dag!

Varmt välkommen med din ansökan – Tillsammans är vi Karolinska!

Om du vill veta mer om våra tjänster eller om vår avdelning, tveka inte att ringa Annica eller Anna!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1976
Kontakt
 • Annica Silvertun, Omvårdnadschef, 070-2733591
 • Anna Hollstrand, Omvårdnadschef, 070-2108568
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-06-26
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb