Södersjukhuset AB, Internmedicin, Läkare Akut IM

Intern medicin är den största medicinkliniken i landet. Verksamhetsområdet ligger under sektionen för akut Intern Medicin.
Arbetsplatsen består av en akutvårdsavdelning på 14 medicin platser, 4 övervakningsplatser. Vi planerar att öppna 4 intermediära medicinska vårdplatser (IMA). Möjlighet till studierektoruppdrag och forskning finns.


Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta inom invärtesmedicin med huvudplacering på akutvårdsavdelning (AVA). Du kommer aktivt delta i förbättrings- och förändringsarbete samt uppföljning och utveckling av våra arbetssätt. I arbetet kommer du att samarbeta med andra i det multiprofessionella teamet samt med andra specialister. Du kommer även att leda arbetet, handleda och undervisa våra ST- och AT-läkare samt studenter. Vi erbjuder dig ett arbete med många olika professioner och kompetenser och stora utvecklingsmöjligheter.

Om du är intresserad av utbildningsfrågor kan vi erbjuda studierektorsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs att arbeta i ett högt tempo där det alltid händer nya saker. Som person är du lojal med fattade beslut och har en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som andra personalkategorier. Vidare är du flexibel och engagerad i ditt arbete. Du delar vår värdegrund "För patienten – med patienten" som skall finnas med i varje beslut och vara vägledande i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Kompetenskrav

 • Legitimerad läkare med specialistkompetens inom Intern Medicin.

Meriterande

Erfarenhet av arbete på akutsjukhus, förbättrings-, kvalitetsarbete, erfarenhet av undervisning och Forskning är meriterande.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning.

Information till dig som söker tjänst som specialistläkare, så kallad LUS-tjänst

Vi ber dig bifoga följande bestyrkta handlingar i din ansökan:

 • Meritförteckning för läkare (blankett hittar du här under "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
 • Examensbevis
 • Legitimationsbevis för läkare från Socialstyrelsen 
 • Bevis på specialistkompetens från socialstyrelsen 
 • Eventuellt publikationsförteckning

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1788
Kontakt
 • Alin Sterea-Grossu, 0702900726
Facklig företrädare
 • Nina Nirvén SACO, 08-6163085
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-07-17
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb