Ekonomiavdelning, Redovisningssektion

Är du intresserad av ett coachande ledarskap och att vidareutveckla arbetsprocesser? Söker du en roll där du kan påverka och göra skillnad? Då kan rollen som Redovisningschef på Södersjukhuset vara din nästa utmaning. Välkommen att vidareutvecklas tillsammans med oss i en prestigelös miljö på ett av Sveriges ledande akutsjukhus!

Om tjänsten 

Ekonomiavdelningen ansvarar för sjukhusets ekonomiprocesser och arbetar för att stödja ledning och verksamhet med planering, budgetering, redovisning, uppföljning, analyser och beslutsunderlag som bidrar till styrning och utveckling av sjukhuset. Ekonomiavdelningen består av redovisningsenheten, controllerenheten samt enheten för produktionsstyrning och BI-stöd. Totalt arbetar ett 30-tal medarbetare på ekonomiavdelningen.

Som redovisningschef leder du en enhet med 9 medarbetare varav 7 på redovisningen och 2 på patientkontoret. Du är direkt underställd ekonomidirektör och ingår i ekonomiavdelningens ledningsgrupp. Som redovisningschef samarbetar du också med övriga sjukhus/förvaltningars ekonomiavdelningar samt med regionledningskontoret.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du ska coacha och stötta medarbetare att utföra normalt förekommande arbetsuppgifter på en redovisningsenhet såsom legal redovisning och rapportering, månads- och årsbokslut, rapportering till koncernen, likviditetsprognoser, årsredovisning mm. Vid behov ska du kunna delta i det operativa arbetet.

Du leder enhetens arbete med utveckling och förbättring av rutiner, processer och arbetssätt. Du kommer att vara delaktig i det påbörjade arbetet med digitalisering och automatisering av arbetsprocesser.

Vi erbjuder dig en roll som redovisningschef i en prestigelös miljö på ett av Sveriges ledande akutsjukhus. Du kommer att vara delaktig i arbetet med att avbolagisera sjukhuset och förbereda sjukhuset för övergång till en förvaltningsorganisation.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi/redovisning eller erfarenhet som vi bedömer är likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet från kvalificerad redovisning och rapportering i bolag/förvaltning med stora flöden. Du har flerårig erfarenhet som chef med personalansvar. Du har erfarenhet av arbete i normalt förekommande system för ekonomi. Du har goda kunskaper i Excel och andra MS Office-verktyg. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Du är en trygg chef som motiverar, skapar delaktighet och förser medarbetare med verktyg för att uppnå verksamhetens mål. Du är utvecklingsinriktad och drivs av att se medarbetare utvecklas. Du är noggrann, strukturerad och har förmåga att växla mellan detaljfocus och helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har god samarbetsförmåga. Du är trygg i att ta egna initiativ och beslut samtidigt som du har förmåga att ändra ditt synsätt och tillvägagångssätt efter nya omständigheter. Du är lösningsorienterad och tar vara på medarbetarnas idéer. Du vill skapa förutsättningar för god arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet.

I denna rekrytering hänvisar vi samtliga ansökningar till Poolias hemsida, här kan du skicka in din ansökan. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1697
Kontakt
  • Carin Wall, Poolia , carin.wall@poolia.se
Facklig företrädare
  • Klara Strömberg, SACO-rådet, 08-12361000
Publicerat 2024-03-11
Sista ansökningsdag 2024-04-07

Tillbaka till lediga jobb