Rättspsykiatri Vård Stockholm

Om verksamheten

Rättspsykiatri Vård Stockholm bedriver rättspsykiatrisk vård för patienter från hela Stockholms län och har cirka 550 medarbetare fördelade på två sektioner. Kliniken har 15 vårdavdelningar och 2 öppenvårdsmottagningar. Verksamheten är utspridd på tre anläggningar och är lokaliserad till Helix, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby. 

Vårt uppdrag är att vårda patienter som är överlämnade till vård av domstol och intagna från häkten och kriminalvårdsanstalter med psykiatriskt vårdbehov med akutintag dygnet runt. I den Rättspsykiatriska öppenvården samverkar rättspsykiatrin, beroendevården och kriminalvården Läs mer om oss här 

Vi söker nu en kurator till Helix som är intresserad av ett omväxlande arbete inom den rättspsykiatriska vården. Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt arbete som kurator

Arbetet som kurator inom rättspsykiatrisk vård är varierat, utvecklande och utmanande. Vi möter patienter med en stor variation av psykisk ohälsa och funktion. Arbetsuppgifterna är förlagda till såväl sektionens slutenvårdsavdelningar som vår öppenvårdsmottagning. I uppdraget ingår att göra psykosociala utredningar, att tillgodose patienternas psykosociala situation, vara behjälplig i såväl vårdplanering som samordnande av vårdplan med kommunen samt anhörigarbete.

Som kurator har du ett nära samarbete med övrig vårdpersonal såsom läkare, sjuksköterskor, psykologer och mentalskötare så du som söker tjänsten bör vara en öppen och lyhörd person som är intresserad av teamarbete. Arbetet innebär kontakt med patienter, med olika myndigheter och externa instanser såsom socialtjänsten, kriminalvården, försäkringskassan, arbetsförmedlingen, kronofogden, boenden etc. inom hela länet. För att lyckas i rollen ställs därför krav på din förmåga att skapa och upprätthålla relationer med såväl patienter som de professionella kontakterna. 

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är socionom, gärna med tidigare erfarenhet från arbete inom socialtjänst, psykiatri, kriminalvård, missbruksvård etc. Arbetet kräver ett stort mått av flexibilitet och stresstålighet samt hög integritet. Du har ett öppet förhållningssätt, ser möjligheter, samt har ett intresse och en nyfikenhet för arbete med målgruppen. Vi ser även att du är positiv och känner dig trygg med att arbeta såväl självständigt som i team. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga samt att du har ett genomtänkt etiskt förhållningssätt i arbetet. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vi erbjuder möjlighet att arbeta på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå. Vi erbjuder en arbetsmiljö där vi tillsammans ser till att patienterna får den bästa möjliga vården.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Övrigt

Urval till intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning.

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7312
Kontakt
  • Jukka Karhunen, 08-12341932
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel SSR, 08-12340487
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-29

Tillbaka till lediga jobb