Danderyds sjukhus befinner sig i stark förändringsfas. Vi samlar nu alla funktioner som stöder vårdens processer under en ledning och styrning. Detta gör vi för att skapa ännu större utvecklingskraft i frågor som rör digitalisering, medicinteknik, innovation, utvecklingen av våra lokaler, rationella försörjningsflöden, patienttransporter mm. Vi vill göra det enklare för dem som verkar i vården och skapa förutsättningar för förbättrade vårdprocesser där digitala verktyg och medicinteknik fullt ut är en integrerad del av vårdleveransen.  Det skall bli enklare för vårdprofessionerna att få det stöd de behöver efter konceptet ”en väg in”. Vår målsättning är att ge bästa servicen till dem som vårdar, det är så patienterna i sin tur får bästa tänkbara vård. Nu ökar vi digitaliseringstakten!

Stödfunktionsområdet Infrastruktur och digitalisering har ännu inte bildats. Idag bedrivs verksamheten i två olika områden: Sjukhusgemensam service samt Teknik och digitalisering. Sjukhusgemensam service har idag ca 120 medarbetare och Teknik och digitalisering ca 90 medarbetare. Antalet första och andra linjens chefer direkt underställda de två direktörerna är fem respektive fyra stycken. Den nya organisationen träder i kraft från årsskiftet 2023/2024.

Enheterna varulogistik och patienttransporter drivs i sjukhusets egen regi. Våra lokaler ägs och underhålls av Region Stockholms fastighetsägare Locum AB. Som hyresgäster utvecklar vi våra lokaler tillsammans med Locum efter verksamheternas behov. Våra IT system driftas av Region Stockholms Service- och Fastighetsförvaltning (SF-IT). Tillsammans med SF-IT utvecklar vi de digitala processerna efter verksamheternas behov.     

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig möjligheten att från start vara med och forma denna nya verksamhet. Du får ta fram nya strukturer för effektiv ledning och styrning av en stor verksamhet som rymmer i stort sett alla de stödfunktioner som finns på ett sjukhus för att vården skall fungera optimalt. Tillsammans med de kliniska verksamhetsområdena vidareutvecklar du det smarta sjukhuset och bygger framtidens sjukvård. Du rapporterar direkt till VD, ingår i sjukhusets stabsledning och sitter i sjukhusets ledningsgrupp där alla kliniska verksamheter är representerade genom sina verksamhetschefer. Du kommer även att jobba i ett större nätverk av beslutsfattare inom hela Region Stockholm inom frågor som rör ditt område. Bättre regional samordning, helhetssyn och rationell samverkan har blivit allt viktigare för att vår sektor skall lyckas hantera de utmaningar sjukvården står inför.  

 

Kvalifikationer

Du är en dokumenterat framgångsrik ledare och chef. I botten har du en akademisk examen inom ett för tjänsten relevant ämnesområde. Du har lång erfarenhet av att leda liknande verksamheter inom sjukvården. Erfarenheter från näringslivet är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som chef och ledare. Uppdraget ställer stora krav på förmåga i förändringsledning. Du är van att driva strukturerade utvecklingsprocesser genom andra som du coachar på ett stödjande och inspirerande sätt. Vi söker dig som har ett involverande ledarskap, du har förmågan att tillvarata den kompetens som finns i organisationen samtidigt som du är tydlig med riktning och förväntningar.

Du bygger relationer och tillvaratar fackliga synpunkter genom att skapa ett gott samverkansklimat. Du har lätt att samarbeta med andra och kan både följa och leda och har således lätt att gå in och ur olika roller i din samverkan med andra ledare och beslutsfattare innanför och utanför sjukhuset. Du är resultatorienterad och en sann lagspelare som stimuleras av att arbeta tillsammans med andra och uppnå mål.

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7309
Kontakt
  • Christophe Pedroletti, VD, 0812355200
  • Terese Andersson, HR-chef, 0812358255
Facklig företrädare
  • Lokala företrädare för respektive fackförbund, 08-12355000
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb