Vill du arbeta nära trafikdirektören i ett av Sveriges mest spännande område när det gäller kollektivtrafik? Är du dessutom en driven och ansvarsfull controller som har erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning i en större organisation?

Du har nu chansen att vara med och bidra till att utveckla den ekonomiska styrningen för Stockholms kollektivtrafik i rollen som Business Controller på trafikförvaltningen.

Om tjänsten

Trafikförvaltningen, mer känt under namnet SL, förvaltar och utvecklar kollektivtrafiken i Stockholm för att våra resenärer ska kunna resa hållbart idag och i framtiden.

Vi söker nu en kompetent och erfaren business controller till vårt controller-team som stödjer trafikavdelningen och trafikaffärerna. Du får en viktig roll inom ett område som dagligen påverkar invånarna i Stockholms län.  Trafikaffären omfattar idag ca 15 miljarder. Trafikavdelningen ansvarar för uppföljning av samtliga trafikslag som innefattar Buss, Tunnelbana, Pendeltåg, Lokalbanor, Sjötrafik, Färdtjänst samt andra trafiknära operativa tjänster som till exempel Trygghetscentralen.

Rollen är placerad i avdelningen Verksamhetsstyrning och ekonomi och du tillhör sektionen Verksamhetsstyrning.

Du får bland annat jobba med att:

 • Ansvara för att leda de ekonomiska processerna för trafikområdet
 • Utföra kvalificerat controllerarbete både på strategisk och operativ nivå
 • Analysera och kommunicera ekonomisk utveckling
 • Följa upp och löpande rapportera ekonomisk information för verksamhetsområdet
 • Driva och genomföra ekonomisk beslutsgranskning
 • Utveckla och förbättra modeller, metoder och processer (t ex nyckeltal och kostnadsdrivare)
 • Vara aktivt stöd till avdelningschef och delaktig i ledningsgruppen för området du stöttar

Vad vi söker efter

Vi ser att du är van att driva och leda komplext controllerarbete. Vidare arbetar du självständigt och har en god förmåga att se helheter i komplexa sammanhang men trivs samtidigt med att fördjupa dig i detaljer när det behövs. Du drivs av och har förmågan att effektivisera, förenkla och förtydliga interna arbetssätt, vilket kräver att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera.

För att lyckas i rollen är du analytisk, initiativtagande, samarbetsvillig med en fallenhet för att bygga relationer.

Vidare har du:

 •  Akademisk utbildning, exempelvis som civilingenjör, civilekonom eller för rollen annan relevant utbildning
 • Flera års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete och därmed goda kunskaper inom business controlling i en större organisation
 • Erfarenhet av och förmåga att driva utveckling och förbättring av processer
 • Erfarenhet av arbete med ekonomiska konsekvenser av komplexa avtal
 • God kunskap inom användning av BI system

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet från kollektivtrafikbranschen
 • Ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet från offentlig upphandling

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Elisabeth Sjöö, tfn 070-786 17 04. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-10-16. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7303
Kontakt
 • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-16

Tillbaka till lediga jobb