Logoped till slutenvården Logopedkliniken, Danderyds sjukhus

Vi behöver dig till vårt logopedteam inom slutenvården på Danderyds sjukhus. Här är varje dag ett oskrivet blad, och om du är nyfiken på det, ska du börja hos oss!

 

Erbjudande och arbetsuppgifter

Som logoped inom den akuta slutenvården blir du både en del i ett logopedteam och den viktiga logopedkuggen i teamarbetet kring patienterna. Strokeprocessen är viktig på sjukhuset och där ingår du som logoped som en självklar del, bland annat genom deltagande i teamträffar dagligen. Sedan 2023 finns på DS även högrevårdsplatser för neurologisk intermediärvård, där vi är med och utarbetar teambaserade rutiner. Övriga neurologiska avdelningar samt Geriatriken är också avdelningar där vi arbetar regelbundet och utöver det inbegriper uppdraget konsultationer på de flesta slutenvårdsavdelningarna på sjukhuset.

Tillsammans med dina kollegor är du med och utvecklar verksamheten. Detta genom att gruppens kunskaper och kompetens fördjupas och breddas via interna och externa utbildningar, Journal Clubs och deltagande i nätverksträffar. Du deltar i ämnesspecifika möten och utvecklingsdagar och du har också tillgång till klinikens övriga medarbetare och deras kompetens. Klinisk forskning står högt på agendan och dina idéer kommer att tas på allvar.

Dina främsta arbetsuppgifter är att:

  • självständigt utreda sväljnings-, tal-, språk- och kommunikationsförmåga
  • samverka med övrig personal runt patienten
  • delta i teamträffar
  • föreläsa
  • medverka i utvecklingsarbeten

Logopedkliniken bemannar även slutenvården på Södersjukhuset. En tjänst hos oss innebär därför att en placering där kan vara aktuell om verksamheten har behov av det.

 

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad logoped med gedigen erfarenhet av att arbeta med förvärvade sväljnings-, tal-, språk och kommunikationssvårigheter. Du har god kunskap om och vana vid att utföra Cervikal Auskultation, FUS och att arbeta med tracheostomerade patienter. Som person tror vi att du är vetgirig, nyfiken, engagerad, positiv och lösningsorienterad. Du har en hög arbetskapacitet och är flexibel. Vidare har du ett pedagogiskt förhållningssätt och eftersom du kommer att bli en del av ett team är det en förutsättning att du har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Tillträde: 1 januari 2024.

Anställningsform: Tills vidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Information om tjänsten lämnas av enhetschef Sofia Norrman, 08-123 586 91.

Fackliga företrädare: SRAT Växel, tel. 08-442 44 60

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss

Logopedkliniken har drygt 100 medarbetare och rymmer de flesta logopediska inriktningar för barn och vuxna. Verksamheten bedrivs processinriktat och fokuserar i hög grad på klinisk utveckling. Kliniken tar varje år emot ett stort antal studenter från landets logopedutbildningar. Vi är auktoriserade inom vårdvalet och står för den kompetensutveckling som varje medarbetares uppdrag kräver.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7298
Kontakt
  • Hanna Sjögren, 08-12356240
  • Sofia Norrman, 08-12358691
Facklig företrädare
  • SRAT växel, 08-4424460
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb