Psykiatri, Heldygnsvård barn och unga

Vi söker nu ytterligare en stjärna till vårt team på Heldygnsvård barn och unga. Är du utbildad undersköterska och har tidigare erfarenheter av arbete inom psykiatri? Du kanske dessutom redan har arbetat med patienter med ätstörningar? Då är det här jobbet något för dig!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi erbjuder dig en trevlig och stimulerande arbetsplats.
Vi är idag cirka 160 anställda och kliniken finns på Södermalm i Stockholm.

Läs gärna mer om vår verksamhet här

Från hösten 2024 kommer vi få tillgång till nya lokaler på Gamla Karolinska och flytta vår heldygnsvård dit.

I december 2023 startar Nationell högspecialiserad vård (NHV) för svårbehandlad ätstörning hos oss och det pågår mycket annan vårdutveckling på kliniken.

Heldygnsvård barn och unga har plats för 8 familjer med barn upp till 18 år. Inskrivning av familjer är planerade och behandlingstiden är ca 4-6 veckor. Barnet har alltid minst en förälder hos sig på avdelningen under hela behandlingsperioden då behandlingen är familjebaserad och syftar till att stärka föräldrars mandat och att ge dem ökad kunskap om ätstörning. Från och med 1 december kommer avdelningen att ha 5 st NHV-platser.

Varje vecka har familjerna möjlighet att träffa en Brukarinflytandesamordnare och vi har ett nära samarbete med brukarföreningen Frisk och Fri.

Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat med nära samarbete mellan våra olika enheter.  
Arbetet sker utifrån evidensbaserade metoder och har goda behandlingsresultat. 

Arbetsuppgifter: 
Arbetsuppgifterna innefattar både psykiatrisk och somatiskt omvårdnadsarbete.
Du arbetar i behandlingsteam med sjuksköterska, läkare, psykolog och lärare. En viktig roll i arbetet är att vara måltidsstöd för patienterna. Att vara delaktig i olika behandlingsformer för grupper exempelvis familjegrupp samt skola, är en central del av arbetet.

Anställningsform: 
Tjänsten innefattar tillsvidareanställning på heltid 37 tim/vecka.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor.

Kvalifikationer:
Utbildad undersköterska med erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete är ett krav.
Steg 1-kompetens i familjeterapi eller KBT, samt erfarenhet av familjearbete och att hålla samtal i grupp ser vi som värdefullt.

Arbete i journalsystemet Take Care, genomförd Bergen utbildning och är HLR-instruktör, är meriterande.

Personliga egenskaper: 
Vi söker dig med ett genuint intresse för människor, som är intresserad av att använda samtalet som verktyg i patientarbete. Du är nyfiken, ansvarsfull, flexibel och strukturerad. Det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina kollegor kan utvecklas och trivas.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utbildning & lärotillfällen:
För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi vid ett par tillfällen per år olika typer av kompetenshöjande aktiviteter. Vi har även lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman.

Våra förmåner:
Vi värnar om hälsa och välmående, därför erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsaktiviteter, samt 5000kr i friskvårdsbidrag.
Som medarbetare inom Region Stockholm har du dessutom rätt till fri sjukvård och erbjuds även extra ersättning vid föräldraledighet.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7294
Kontakt
  • Silvia Lisewska-Finnerman, 072-2471595
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
  • Ola Tellner, Vision, 08-12340481
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb