Utveckling och teknik

Vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen vid regionens största akutsjukhus!

Om tjänsten 

Tjänsten som förändringsledare/strategisk verksamhetsutvecklare är placerad på sektionen för Sjukhusövergripande verksamhetsutveckling. Sektionen är en stabsfunktion med uppdrag att arbeta med förändringsledning och projektledning för sjukhusövergripande uppdrag, framförallt inom verksamhets- och organisationsutveckling, digitalisering och ekonomi, men även andra komplexa uppdrag av sjukhusövergripande karaktär.

Du kommer att arbeta brett med utvecklingsfrågor på sjukhuset tillsammans med övriga medarbetare, såväl inom sektionen som med andra staber och verksamhetsområden. Områden som kommer vara viktiga att fokusera på inför framtiden är den transformation som sjukhuset behöver göra för att möta utmaningarna med digitalisering, en allt snabbare teknikutveckling samt implementering av nya vårdformer och lösningar. Grunden för allt arbete som bedrivs är att utifrån patienternas behov av sjukvård stötta Södersjukhusets verksamheter i att bedriva och utveckla en personcentrerad, ändamålsmässig sjukvård med kvalitet och kostnadseffektivitet i centrum.

I arbetet ingår bland annat projektledning av olika typer av sjukhusövergripande utvecklingsprojekt i nära samarbete med den vårdnära verksamheten. Även arbete med metodikutveckling och nätverksbyggande ingår i sektionens uppdrag, för att nämna några delar.

Vi söker dig som

Har minst 5 års erfarenhet av professionell projektledning, verksamhetsutveckling och/eller förändringsledning, gärna som managementkonsult. Inom ramen för dina uppdrag har du arbetat inom offentlig sektor och/eller politiskt styrd organisation, med fördel inom hälso- och sjukvård. Du är van att arbeta i komplexa och omfattande verksamheter och gärna på ledningsgruppsnivå.

Du är civilingenjör, civilekonom eller har annan akademisk utbildning på motsvarande nivå. Du har också metodkunskap inom projektledning, verksamhetsutveckling, förändringsledning eller liknande.

Erfarenhet av arbete på Södersjukhuset eller inom Region Stockholm är meriterande.

Du har ett genuint intresse för att arbeta med förändringsledning och förbättringar samt brinner för att skapa förutsättningar för en än bättre sjukvård för länets befolkning i framtiden. Genom ditt nuvarande och tidigare arbete har du en bra erfarenhet av analys, att skapa relationer samt informellt eller formellt ledarskap.

Tjänsten kan komma att inriktas mot ett mer specifikt område, exempelvis digitalisering eller verksamhets- och organisationsutveckling, alternativt vara mer generalistbetonad. Detta beror på din bakgrund och expertis.

Vid anställning läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Egenskaper som vi lägger särskilt stor vikt vid är att du är:

 • Förtroendeingivande
 • Samarbetsfokuserad och prestigelös
 • Kommunikativ
 • Organiserad och strukturerad
 • Driven

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Upplysningar om tjänsten lämnas av chef för sektionen Sjukhusövergripande verksamhetsutveckling Per Skoglund, telefon 070-484 08 54.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29/10 2023!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7242
Kontakt
 • Per Skoglund , 070-4840854
Facklig företrädare
 • Sackis Revenikiotis, SACO, 0724564897
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-29

Tillbaka till lediga jobb