SLSO, Habilitering & Hälsa, Hjärnteamet barn

Vill du bli en del av vårt unika tvärprofessionella team där vi arbetar för att ge stöd och evidensbaserade insatser till barn med kognitiva funktionsnedsättningar efter förvärvad hjärnskada?

Om oss:

Hjärnteamet Barn vid Hjärnskadecenter är ett högspecialiserat team inom Habilitering & Hälsa som erbjuder tvärprofessionella insatser till barn 2-17 år som har drabbats av förvärvad hjärnskada med varaktiga kognitiva funktionsnedsättningar. Hjärnteamet Barn har hela region Stockholm som upptagningsområde och vi samverkar nära med övriga vårdgivare i vårdkedjan. Våra insatser syftar till att underlätta vardagstillvaron och att stärka individens förmåga att leva ett gott och självständigt liv. Stöd till anhöriga och personer i närmiljön ingår också i teamets arbetsuppgifter.

Hjärnteamet barn har lokaler på Sabbatsbergs sjukhus.

Om tjänsten:

I arbetet ingår bedömningar, kartläggningar, upprättande av vård- och åtgärdsplaner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel inklusive högteknologiska hjälpmedel inom området kognitivt stöd. Du ger rådgivning, stöd och kunskapsförmedling till vårdnadshavare och personal i barnets/ungdomens närmiljö. Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med vårdgrannar, förskola/skola och andra myndigheter. Du kommer att ge rådgivning och stöd gällande anpassningar och samspel för att stärka möjligheten till delaktighet. Arbetet sker både på och utanför enheten. Utåtriktade utbildnings- och informationsinsatser ingår som en del av arbetet.

Vi dokumenterar i journalsystemet Take Care och utfärdar hjälpmedelsförskrivningar genom beställningsportalen.

Vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av psykolog, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut, specialpedagog och logoped. Du kommer att delta i teamets planering av gruppverksamheter och bidra aktivt till verksamhetsutveckling. Vi arbetar efter en strukturerad vårdprocess och använder habiliteringsprogram som beslutsstöd vid planering av insatser.

Om dig:

Du är leg arbetsterapeut och har klinisk erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med kognitiva funktionsnedsättningar. Vi lägger stor vikt vid kompetens inom neurologisk rehabilitering, hjälpmedel inom kognitivt stöd och av förskrivningsprocessen. Vidareutbildning inom neurologi och kognition är meriterande. Likaså utbildning i och klinisk erfarenhet av bedömningsinstrumenten PRPP, BOT-2 och KaTid.

Du arbetar självständigt och i team med ett konsultativt arbetssätt gentemot skolor, både på plats och digitalt. Du vårdplanerar och kartlägger patientens behov tillsammans med kollegor. Du har intresse för att förbättra och utveckla vår verksamhet. Du har god förmåga att planera, prioritera och självständigt driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt.

Du har en god samarbetsförmåga då vi har ett nära samarbete mellan de olika yrkeskategorierna på enheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor:

Heltid, tillsvidare med tillträde 20240108 eller enl. överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du:

Ett variationsrikt arbete i tvärprofessionella team - Kontinuerlig handledning och kompetensutveckling - Flexibel arbetstid - Fri hälso- och sjukvård - Friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid - Extra ersättning vid föräldraledighet

Kontakt:

Enhetschef Ylva Kruse. Tel: 08-123 351 10

Carina Ländin, arbetsterapeut. Tel 08-123 351 06

Fackliga företrädare:

stockholmskretsen@arbetsterapeuterna.se

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vi har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. 

Övrigt:

Vi tillämpar registerkontroll innan anställning och intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-08 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7212
Kontakt
  • Ylva Kruse, 08-12335110
Facklig företrädare
  • Sveriges Arbetsterapeuter, 08-50748800
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb