Psykiatricentrum Södertälje, Psykos och äldrepsykiatriska enheten

Vi söker en engagerad och kompetent kurator till psykos- och äldrepsykiatriska enheten i Södertälje. På vår lilla klinik med korta beslutsvägar är du mer än bara en anställd – du är en viktig del av vårt multidisciplinära team. Vi är specialister inom vårt respektive område och arbetar tillsammans för att göra skillnad i patienternas liv.

Om oss:

På psykos och äldre psykiatriska enheten arbetar vi som ett tight team bestående av 23 medarbetare med olika kompetenser. Vi erbjuder behandling enligt regionala vårdprogram, både på mottagningen och vid behov i patienternas hem. Vi strävar efter hög flexibilitet, tillgänglighet och individanpassade insatser. Vi har två psykosteam som specialiserar sig på psykossjukdomar samt ett äldre psykiatriskt team som vänder sig till patienter över 65 år. Hos oss får du möjlighet att arbeta med en bredd av diagnoser inom psykiatrisk specialistvård och möjligheten att göra skillnad i patienternas liv.

Vår arbetsmiljö:

Hos oss kan du förvänta dig en god arbetsmiljö med meningsfulla arbetsuppgifter, motiverade kollegor och närvarande ledarskap. Vi värdesätter kompetensutveckling och är generösa när det kommer till din professionella utveckling. Dessutom är vi angelägna att stödja ett hållbart arbetsliv, och våra medarbetare får förmåner som generöst friskvårdsbidrag, möjlighet till friskvårdstimme och tillgång till personalgym.

Om tjänsten:

Som kurator på psykos- och äldre psykiatriska enheten kommer du att vara en nyckelperson inom vårt team. Du arbetar i en multidisciplinär miljö tillsammans med specialistläkare, case manager, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska och medicinsk sekreterare. Din främsta uppgift är att stödja patienterna i deras psykosociala behandling.

Dina arbetsuppgifter:

kartlägga patientens psykosociala situation, ge social -och socialrättslig information och vägledning samt koordinering av samhällets resurser utifrån sociallagstiftningen. Som kurator är du en viktig länk mellan mottagningen och andra samhällsinstanser, exempelvis socialtjänsten och Försäkringskassan.

I arbetsuppgifterna ingår även att ge konsultativt stöd till övriga teamet i frågor som rör sociala insatser och socialrättsliga frågor.

Som kurator på vår enhet har du även uppdrag som barnombud. Det innebär att uppmärksamma barn som anhöriga samt erbjuda ”Föra barnen på tal-samtal” med föräldrar. Du kommer också att arbeta med samtalsstöd till anhöriga samt vara enhetens ombud i frågor som rör våld i nära relationer.

Vi söker:

Vi söker dig som är en erfaren kurator med goda kunskaper i svenska (minst C1-nivå) och en socionomexamen. Meriterande är tidigare erfarenhet inom psykiatri, kommunal- eller försäkringsmedicinsk verksamhet, som exempelvis Försäkringskassan. Goda datorkunskaper, särskilt i journalsystemet Take Care, är ett krav.

Det är extra meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med psykos- eller äldre psykiatriska patienter.

Viktiga egenskaper:

För att trivas och hantera denna tjänst är god samarbetsförmåga, flexibilitet och ansvarstagande avgörande, både gentemot patienter och medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter engagemang och driv.

Sök idag och ta steget mot en givande karriär som kurator hos oss!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snart
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7084
Kontakt
  • Åsa Livner, Enhetschef , +46702499933
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel Akademiker-förbundet SSR, gunilla.wurtzel@regionstockholm.s
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-20

Tillbaka till lediga jobb