Beroendecentrum Stockholm, Alvik-Ekerö beroendemottagning

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Arbetsplatsen

Norra länets öppenvård består av 11 mottagningar. Vi tar emot patienter med skadligt bruk och /eller beroende av alkohol, narkotika, läkemedel och spel. Arbetet sker integrerat och i

samarbete med socialtjänsten, psykiatrin, primärvården och andra vårdgrannar samt ingår i vårdkedja med beroendecentrums heldygnsvård och Maria Ungdom.

På mottagningen görs abstinensbehandlingar, utredningar och behandling utifrån evidensbaserade metoder. Även akuta bedömningar förekommer. Vi använder vårdplaner för att öka patientens delaktighet och för att kunna följa upp behandlingens mål.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med eget ansvar där kollegialt samarbete är en central del av arbetet. Inom Beroendecentrum Stockholm finns goda möjligheter för utveckling och utbildning. Vi erbjuder olika förmåner som fortbildning, handledning, flextid och friskvård. Läs gärna mer på www.beroendecentrum.se 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för att leda och organisera det löpande arbetet, samt tillvarata medarbetarnas kompetens och uppmuntra till deras utveckling. Enhetschefen ansvarar för arbetsmiljö, budget och omvårdnadsarbete samt uppföljning av vårdavtal och kvalitetsindikatorer. Du sitter också med i sektionens ledningsgrupp.

Arbetet som enhetschef kommer varvas med kliniskt arbete i din grundprofession.

Anställningsform

Tillsvidareanställning på din grundbefattning med tre års heltidsförordnande som enhetschef. Om chefskapet fungerar väl kommer chefsförordnandet att förlängas i treårsperioder.

Kvalifikationer

Tidigare arbete som chef är meriterande. Vi ser att du vidareutbildning i psykiatri och har erfarenhet inom beroendevård som sjuksköterska. 

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är tydlig och strukturerad. Du ska kunna leda, utveckla och engagera dina medarbetare, både individuellt och som grupp. Du drivs av ett kvalitetstänk och har en förmåga att genomföra arbetet inom satta ramar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest vid nyanställning.

Intervjuer och urval sker kontinuerligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6970
Kontakt
  • Liselotte Sten, sektionschef, 08-12347021
  • Lillemor Gerdin, bitr sektionschef, 08-12347081
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-18

Tillbaka till lediga jobb