Till vår sektion Infrastruktur BEST (bana, el, signal, tele) på Teknikavdelningen, söker vi nu en projektledare som ska ansvara för att driva och leda arbetet med både verksamhetsutveckling och upphandling av ny drifts- och underhållsleverantör.

Om tjänsten

Sektion Infra-BEST ansvarar för förvaltningen av trafikförvaltningens spårbundna infrastruktur över hela livscykeln. Vi står nu inför en förändringsresa då vi handlar upp nya drifts- och underhållsavtal, där vi stärker vårt förvaltaransvar och förändrar kravställning mot innevarande avtal. För att hålla ihop och samordna både upphandling och den verksamhetsutveckling som kommer att krävas för en framgångsrik övergång till ett nytt drift- och underhållsavtal, söker vi nu en Projektledare Drift- och underhåll. 

Du får bland annat jobba med:

  • Driva och leda verksamhetsutvecklingsprojektet för framtagande av arbetssätt och rutiner, implementering och förändringsledning för att kunna förvalta nästa generations drift- och underhållsavtal. Verksamhetsutvecklingen sker i linje med ISO 55000.
  • Ansvara för förberedelseperiod i uppstart av nya leverantörer för att säkerställa att nya arbetssätt implementeras både hos trafikförvaltningen och hos leverantör.
  • Agera i gränslandet mellan linjens dagliga arbete och verksamhetsutveckling för att säkerställa en sömnlös övergång från befintliga arbetssätt till nya.

I rollen som projektledare kommer du att sitta i sektion Infra-BEST:s ledningsgrupp och du rapporterar till sektionschefen.

Vad vi söker efter

Vi söker en relationsskapande och lösningsorienterad person som involverar, engagerar och samverkar med andra, både internt och externt. Du har förmåga att prioritera utifrån övergripande mål och hanterar komplexiteten i både upphandling och verksamhetsutveckling/förändringsledning.

Vidare har du:

  • Universitet- eller högskoleutbildning
  • Erfarenhet av upphandling av fleråriga kontrakt inom drift- och underhåll/förvaltning
  • Erfarenhet av att leda och driva förändring i en stor komplex organisation

Det är meriterande om du har ledarerfarenhet. Har du drivit drift- och underhållsverksamhet antingen på beställar- eller leverantörssidan är även det meriterande. Kunskap inom ISO 55000 är också meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lena Engstedt, tfn 08-123 334 15. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-10-15. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6930
Kontakt
  • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
  • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
  • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb