Psykiatri Södra Stockholm, Ångestmottagning Rosenlund

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

 

Inom Psykiatri Södra Stockholm har vi 11 öppenvårdsmottagningar som är specialiserade på olika typer av diagnoser. Vi söker dig som är specialist i psykiatri och intresserad av ett ledningsuppdrag på en av våra mottagningar. I din ansökan uppger du vilken mottagning du är intresserad av.


Ditt arbete som medicinskt ledningsansvarig

Ledningsuppdraget innefattar ett övergripande medicinskt ansvar för mottagningen. I rollen som medicinskt ledningsansvarig ingår personalansvar för läkarna på mottagningen. Ansvaret omfattar ett nära samarbete med enhetschef för att tillsammans med denne driva mottagningens ständiga förbättringsarbete framåt. Som medicinskt ledningsansvarig är du även en del av öppenvårdssektionens ledningsgrupp.

I rollen ingår det att tillsammans med enhetschef säkerställa att kompetens tillvaratas ändamålsenligt för att utveckla och stärka vårdprocesserna, både inom verksamheten och i samverkan med andra aktörer.


Affektiv mottagning och Äldrepsykiatrisk mottagning Rosenlund

Affektiva mottagningen Rosenlund tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av depressionssjukdomar och bipolärt syndrom. Äldrepsykiatrisk mottagning Rosenlund tar emot patienter från 65 år för psykiatrisk utredning. Båda mottagningarna sitter i gemensamma lokaler och under samma ledning vid Rosenlunds sjukhusområde.

Affektiv mottagning och Mottagning för unga vuxna Globen

Affektiv mottagning Globen tar emot patienter för psykiatrisk bedömning, behandling och uppföljning av bipolär sjukdom och depression. Mottagning för unga vuxna Globen är specialiserad för patienter i åldern 18 till 24 år för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling av olika psykiatriska tillstånd. De båda mottagningarna sitter i gemensamma lokaler under gemensam ledning vid Globen.

Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra

Neuropsykiatrisk mottagning Hagsätra har som uppdrag att behandla neuropsykiatrisk funktionsnedsättning utifrån regionala vårdprogram och aktuella vårdprocesskartor. Patienterna erbjuds multimodal behandling med läkemedel, psykoedukation, samt arbetsterapeutiska och kurativa insatser. Vi arbetar enligt SLSO:s vårdprocesskartor för ADHD och ASD.

Mottagningarna är organiserade i flera multiprofessionella behandlingsteam med läkare, psykologer, sjuksköterskor, administratörer, kuratorer och rehabkoordinator där vi erbjuder ett brett och varierat vårdutbud. 

Våra förväntningar på dig

Vi söker en specialistläkare i psykiatri med intresse av att aktivt bidra till verksamhetens utveckling och som besitter förmågan att leda verksamheten vilket innebär flexibilitet och förmågan att prioritera.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, 40 h/vecka. Klinisk tjänstgöring 50% där handledning ingår.

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Kliniken tillämpar SLSO´s  riktlinjer för registerkontroll mot belastnings-och misstankeregistret.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6907
Kontakt
  • Valeria Garzon, 08-12335399
Facklig företrädare
  • Feben Birhane, Läkarföreningen , 08-12352950
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-26

Tillbaka till lediga jobb