Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska ,ME Neuroradiologi

Är du utbildad undersjuksköterska som vill utveckla din kompetens i en högspecialiserad medicinskteknisk miljö? Varmt välkommen med din ansökan till oss på Neurointervention i Solna!

Du erbjuds   

 • introduktion under handledning med ett individuellt inskolningsprogram som anpassas till verksamhet, dina tidigare erfarenheter och kompetens.
 • en utvecklande samt prestigelös arbetsplats med kompetenta och stöttande kollegor
 • stimulerande och spännande arbetsuppgifter 
 • kompetensutveckling i form av internutbildningar, föreläsningar, kurser samt möjlighet att delta i nationella/internationella konferenser

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig!

Om tjänsten

Neurointervention är en del av Neuroradiologi och dess högspecialiserade funktionsområde. Att arbeta inom Neurointervention är att befinna sig i radiologins frontlinje där vi arbetar med patientflöden i multiprofessionella och multidisciplinära team. Vi är en viktig del i bland annat det akuta strokeflödet där vi behandlar och utför trombektomi (en interventionell strokebehandling). Förutom vår stroke verksamhet behandlar vi även aneurysmer, AVM, fistlar och andra neurovaskulära sjukdomar.

Enheten för Neurointervention är kliniskt och vetenskapligt framstående inom bland annat utveckling av nytt material för olika ingrepp, experimentell angiografi, strokeforskning samt utveckling av mjukvara och hårdvara för neuroangiografi. Vi har två moderna biplans angiolab samt ett äldre där vi undersöker och behandlar både elektiva och akuta patienter som kommer till oss från hela Stockholm och andra delar av landet. Intaget av akuta patienter sker dygnet runt, ibland direkt från ambulansen och därmed i tjänsten ingår viss beredskap i hemmet. Helg och stor helgstjänstgöring ingår som en del av beredskap. Ett särskilt beredskapsavtal finns. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att assistera interventionsjuksköterskan vid stroke och andra behandlingar inom neurointervention samt tidsbokning.

Hos oss kommer du ingå i ett stabilt multiprofessionellt team med erfarna kollegor som idag består av kompetenta röntgensjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

Forskning och utvecklingsarbete är en naturlig del av vår verksamhet där alla är med och bidrar.

Vi söker dig som 

 • är lugn, känner dig trygg i din yrkesroll och är stabil i högt tempo och stressade situationer
 • trivs med att arbeta både i team och på egen hand
 • har en positiv inställning till varierande arbetsuppgifter och att du vill bidra till verksamhetens helhet samt utveckling
 • har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter
 • är nyfiken och gärna intresserad av forskning och/eller specialisering inom vårt område

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Kvalifikationer

Krav:

 • Bevis om skyddad yrkestitel för undersköterskor

Meriterande: 

 • Erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom röntgen, akutsjukvård, operationssjukvård, anestesi eller intensivvård
 • Några års yrkeserfarenhet som undersköterska
 • Erfarenhet av interventionsverksamhet

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen. Saknas bevis för skyddad yrkestitel skall betyg gällande examen från din undersköterskeutbildning skickas med i din ansökan. Här finner du mer information gällande riktlinjer kring beslutet av skyddad yrkestitel för undersköterskor: Undersköterskor får skyddad yrkestitel - Region Stockholm.

Är du intresserad och nyfiken på vår verksamhet är du varmt välkommen att ta kontakt för hospitering hos oss på neurointervention.

Välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6866
Kontakt
 • Dick Sonnell, 08-12378075
 • Mariam Willny, 0724-654733
Facklig företrädare
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se.se
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb