Psykiatri, NHV för svårbehandlad ätstörning - barn och unga

Nu bygger vi ett team till vår nya enhet Nationell högspecialiserad vård (NHV) vid svårbehandlad ätstörning - barn och unga och söker därför dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatri.

Vill du arbeta med många kompetenta kollegor i multidisciplinära team och hjälpa de patienter som inte blivit hjälpta av tidigare vårdinsatser? Har du intresse för ätstörningar och samsjuklighet? Du kanske redan arbetar inom ätstörningsvården och vill hjälpa patienter som har komplexa behov, eller bredda din somatiska kompetens. Då är det här tjänsten för dig!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. Verksamhetenen utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en välutvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar.

Läs gärna mer om vår verksamhet här

Från 1 december 2023 har Region Stockholm fått tillstånd för att bedriva Nationell högspecialiserad vårdenhet (NHV) för svårbehandlad ätstörning, och verksamheten är under stegvis uppbyggnad inom SCÄ. Enheten kommer att ta emot patienter från hela landet. Inläggningarna kommer att vara planerade och föregås av en bedömningsprocess och stor vikt läggs på att återetablera patienten inom sin hemsektor/hemregion. Vården kommer vara personcentrerad med stort fokus på att ta reda på varför tidigare vårdtillfällen inte varit framgångsrika. Utöver att erbjuda vårdplatser innebär uppdraget även att bli ett kunskaps- och kompetenscentrum inom området som erbjuder utbildning, handledning, konsultation och rådgivning samt även distansinsatser till patienter och närstående. Ett nära samarbete finns med andra psykiatriska NHV-enheter inom regionen och på nationell nivå inom samma tillståndsområde.

Enheten kommer ha hög personaltäthet med kompetens inom både psykiatri och somatik, tillgång till psykologer, kuratorer, fysioterapeut och dietist, samt ett teambaserat arbetssätt. Nu söker vi specialistsjuksköterskor inom psykiatrisk vård till denna högspecialiserade enhet. Omfattande utbildningspaket kommer erbjudas gällande ätstörningar och hur ätstörningsvård bedrivs, detta inkluderar introduktion på befintliga enheter. Bemötande, personcentrerad vård, samsjuklighet och somatiskt omhändertagande kommer också ingå i utbildningspaketet.

From hösten 2024 planeras verksamheten förläggas i Gamla Karolinskas lokaler i Solna.

Arbetsuppgifter:
Som specialistsjuksköterska har du ett arbetsledande ansvar i omvårdnadsarbetet och att tillsammans med teamet planera den psykiatriska omvårdnaden, både gällande ätstörningen och annan psykiatrisk samsjuklighet. Fokus på att se till hela människan och kartlägga vilka hinder och möjligheter som finns för tillfrisknande och återhämtning, ångesthantering, stödjande samtal och att delta i psykoedukativa grupper för patienter och närstående. Inom NHV enheterna är det även kopplat ett strukturerat arbete med vårdplanering i tvärprofessionella team med patienten men även med hemsektor/hemregionen samt uppföljningar efter vårdtiden, dessa kan ske både fysiskt och digitalt.  

Anställningsform och arbetstider: 
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
Heltid, 38:15 timmar/vecka
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor

Kvalifikationer:
Du är legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom psykiatrisk vård.
Har du tidigare erfarenhet från heldygnsvård med ätstörningspatienter ses detta som meriterande, liksom erfarenhet av journalsystemet Take Care, genomförd Bergenutbildning och erfarenhet av somatisk vård. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är nyfiken och intresserad av ätstörningsvård samt att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och vill vara med och utveckla vården för denna patientgrupp.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5141
Kontakt
  • Silvia Lisewska-Finnerman, 072-2471595
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-11-15
Sista ansökningsdag 2023-12-03
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb